День Победы в Дрогобыче

May 10, 2012 14:10

У Дрогобичі у День Перемоги пройшла святкова хода в червоних одностроях


Іван ТихийУчора, 9 травня, у Дрогобичі відбулася святкова хода з центру міста до меморіалу війської слави, на чолі якої були Державний Прапор України і Прапор Перемоги.
-AAA+
Комуністи цього разу партійних прапорів не розгортали, а, натомість, йшли в колоні в одностроях з радянською символікою і написом «Коммуничтическая партия Украины». На вулицях людям роздавали газету «РУАН на Галичине» громадського руху «Возрождение. Золотой век», - повідомляє кореспондент ІА ЗІК.



Під час святкової ходи відбулося покладання вінків і квітів до меморіалу жертвам фашизму, пам'ятників воїнам-афганцям і Герою Радянського Союзу дрогобичанинові Григорію Геврику, до Вічного вогню.

На меморіалі військової слави відбулася панахида за душі загиблих на полі бою, яку відправив о. Микола Манзюк (УПЦ МП). На урочистому віче з привітаннми до ветеранів, усіх присутніх звернулися міський голова Олексій Радзієвський, голова райдержадміністрації Михайло Сендак, голови ветеранських організацій, ветерани. Під залпи салюту учасники заходу поклали вінки і квіти до меморіалу і могил, в яких покоїться прах загиблих, вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Завершилось віче піснею про Перемогу, яку натхненно виконала учениця загальноосвітньої школи №4. Відтак, перед Меморіалом маршем пройшли воїни дрогобицьких військових частин, віддаючи почесті загиблим під час Другої світової війни.







image Click to view



Галичина, Дрогобыч, 9 мая 2012

Previous post Next post
Up