London dag 4

May 22, 2011 16:38


we verlaten op tijd het hotel en lopen naar een klein café verderop in de straat voor het ontbijt. het is een klein ietwat onooglijk tentje, zo te zien gerund door twee zussen of zo. mijn french toast en Jan's full english zijn in ieder geval erg lekker. na het ontbijtje gaan we naar Buckingham palace. we gaan echt ontzettend toeristisch doen en kijken naar de wisseling van de wacht. bij het paleis is het al een drukte van belang terwijl het pas over een half uur moet beginnen. we kijken eens rond om te bepalen waar we het handigst kunnen gaan staan. bij de paleishekken staat het al helemaal vol maar pal tegenover de grootste poort zijn nog plaatsjes achter de hekken. daar gaan we dus staan en beginnen met het grote wachten. we kijken naar de politie die de boel druk aan het regelen is. op een gegeven moment wordt de grote weg (tussen de stoep voor het paleis en de stoep waar wij op staan) van mensen ontdaan (daar moeten ze straks overheen marcheren namelijk). ook wordt iedereen die op de muren van de fontein achter ons zit er afgejaagd, dat is een klus waar ze mee bezig blijven want er gaan natuurlijk een paar minuten later weer andere mensen zitten. we worden door de politie ook gewaarschuwd goed op onze spullen te letten, dat hadden we al bedacht want dit is natuurlijk de zakkenrollershemel. een hele massa mensen afgeleid door een 'show', what's not to like!

rond 11 uur zien we uit onze ooghoeken een groep ruiters voorbijkomen maar die lopen ergens achterlangs dus die zullen zo wel komen. een flink kwartier te laat gaat het eindelijk beginnen. de eerste groep wachten komt aangemarcheerd op muziek en verdwijnt door de eerste poort. dat is minder zichtbaar voor ons maar een Bobby had dat al aangekondigd (hij liep een soort van informatierondje waarbij hij om de zoveel meter een riedeltje hield over wat waar en hoe). Op het terrein van het paleis gaat de ceremonie verder, we zien en horen daar niet zo veel van. maar een kwartiertje later komt een tweede groep aangemarcheerd. zij kachelen pal voor ons langs om via de derde poort het terrein op te gaan. later volgen de paarden die we eerder al zagen. met veel gekletter van de uniformen en belletjes komen ze lang om gelijk weer verder te lopen waar ze vanmorgen vandaan kwamen. ze hebben duidelijk maar een bijrolletje in de film. zielig hoor. uren je glanzende harnas oppoetsen en je paardje kammen om 3 minuten voor het publiek te paraderen. ondertussen wordt de wacht, min of meer onzichtbaar voor ons, overgedragen. dan stelt één van de muziekkorpsen zich op bij de hoofdingang compleet met muziekstandaarden, die gaan nog een deuntje spelen, wat grappig. blijkbaar had den majesteit zin in de koning van de pop want er komen een paar Michael Jackson liedjes voorbij. daarna, terwijl het eerste korps afbreekt en zich klaar maakt voor vertrek speelt het tweede korps het themamelodie van Indiana Jones en daarna Star Wars. ik vind het wel verrassend dat ze zulke populaire muziek spelen. nu blijkt ook dat we goede plaatsen hebben uitgezocht want de grote poorten vlak voor ons gaan open en alle groepen marcheren zo voor ons langs het terrein af. (op de nieuwe wachten na natuurlijk). al met al heeft het een flink uur geduurd en was het erg leuk om te zien.

van de ene pracht en praal op naar de andere. Harrod's dus. dit enorme warenhuis waar de ene ruimte nog mooier en luxueuzer is dan de vorige is altijd een bezoekje waard. we lopen onder andere door de dierenwinkel waar je echt alle mogelijke (luxe) ongein hebt voor de huisdieren. er zit zelfs een ruimte waar kittens en puppy's zitten. de hondjes zijn maar 2000 pond! ergens vind ik het wel zielig hoewel ze in mooie grote schone ruimtes zitten en zich duidelijk opperbest vermaken dus misschien valt het wel mee.
na nog wat rond gelopen te hebben drinken we wat terwijl we besluiten wat we nu gaan doen. we hebben eigenlijk geen zin om iets te gaan bekijken of te doen dus we besluiten maar weer eens naar Leicester square te gaan. daar aangekomen blijkt dat de pirates of the caribean pas veel later te draaien. een rondgang langs de bioscopen leer on dat er nu niet veel interessants draait enige wat nog iets lijkt is fast and furious. dit is een buitengewoon domme actiefilm met snelle auto's, stoere kerels (maar met een hart van goud en familie is alles!) en lekkere wijven die ook nog eens puik kunnen scheuren. ze hebben geprobeerd er een mooie verhaallijn in te bouwen maar dat is jammerlijk mislukt. toch is het wel een vermakelijke film met redelijk stoere stunts die heus maar een tikkie ongeloofwaardig zijn :).

na de snelle auto's kopen we een kaartje voor de piraten en hebben nog net genoeg tijd voor een snack bij de Mac (lunch is er bij ingeschoten). waar we van de week nog in een theater met 20 stoelen zaten zitten we nu in een zaal met iets van 1500 man. en het zit voor de helft vol ondanks dat het een eind van de middag film is, komt waarschijnlijk omdat de film nog maar twee dagen uit is. de film is in 3D wat natuurlijk leuke effecten geeft. en Johnny Depp is erg goed.

na de film ontvluchten we de drukte en drinken in een pub wat. op een gegeven moment zie ik uit een theater aan de overkant een man komen die wel heel erg lijkt op een van mijn favoriete acteurs, Martin Shaw. Jan is het met me eens. Martin rookt een cigaretje, zich er niet van bewust dat er vanaf de overkant iemand ademloos toekijkt :). mijn dag kan natuurlijk niet meer kapot! hierna eten we in een andere pub ons avondeten waarbij ik een interessante combinatie heb met eend, paksoi en hoisin saus op een soort van pita. dan weer op naar het hotel voor onze laatste nacht in London.

Posted via LiveJournal app for iPhone.

london 2011

Previous post Next post
Up