Sep 18, 2013 16:44
Слухайте сюди. Зранку маєте піти в супермаркет за їжею. Навіть не складайте собі планів, що саме з їжі ви плануєте купити. Бо дорогою, враз, зрозумійте, що настала осінь, а за нею - зима…. І тоді ви точно знаєте, що потрібно вам купити. Хліба, чорного і білого. Хмелі-сунелі. Сіль. Помідори. Картоплю. Часник. Курячі бедра. Смітникові пакети і рукавиці. Фольгу. Швиденько вантажимося в машину - і гайда….. Ви краще знаєте місце, на якому будете прощатися з теплом. Одна умова - там мають бути дрова і місце для багаття.
Правила правильного відпочинку. Вивантажуємо речі на місці, яке обрали. Беремо до рук по смітниковому пакету. Прибираємо сліди життєдіяльності попередніх компаній. Тут така справа. Перевірено в декількох місцях - якщо на купу зібрати скляний посуд, то його приберуть. Повні сміття пакети кладемо десь трохи далі, і займаємось кожен своєю справою. Що до кулінарії - картоплю миємо і перетворюємо її на срібні кулі. Курячі запчастини посипаємо сіллю, хмелі-сунелі і залишаємо, поки вогнище буде для них готовим. Отже - ми запланували таке пригощання - курячі ноги з печеною картоплею та свіжими помідорами.
А тут - БАЦ!!!! - і хось з компанії зловив отакеееенну щуку. Звичайно, ви можете купити щуку. Не суть. І тут, власне, починається те, зарази чого я починала цю розповідь.
Щуку треба почистити. У нас рибу чистить спеціальна геніальна людина. Ви можете попросити це зробити це продавця на базарі. Далі ми щуку солимо. Натираємо хмелі-сунелі - більше у нас нічого і не було. Але це геніально. А от далі - стоп!!! - вам потрібен чебрець. У нас він зростав просто на сусідній галявині. Де ви візьмете собі чебрецю - навіть не уявляю. Тут варіантів кілька - с знайти і зібрати, знайти і купити у бабців на базарі. Здається, він ще в аптеках продається.
Чебрець ми кладемо в щуку. Не треба туди пхати аж 3 кілограми. Покладіться на свої відчуття міри. Далі загортаємо щуку у фольгу і кладемо - на розпечене каміння, обкладаючи попелом (на гріль решітку, в духовку) і чекаємо.
Поки ми чекаємо, то варто поїсти курки, помідорів та картоплі.
На випадок, коли ви готуєте щуку вдома. Картопля, морква, селера. Одним словом - коренеплоди. Якщо такі є у вашому холодильнику, протушіть їх з базиликом, духмяним перцем та лавровим листом. Хлібчик краще присушити.
Дуже банально вам зараз бажати «смачного»… бо це дійсно неплохо для такого дня, як сьогодні
****** Якщо ви вже з*їли всю смакоту і збираєтесь додому, то маю вам нагадати - попелище варто прикопати, мішки зі сміттям завантажити в багажник. ще раз перевірити, що на цей раз ви залишили десь у траві.
кулінарійка