Leave a comment

Comments 19

bura_yaga March 25 2011, 16:39:59 UTC
Я теж один раз пробувала приготувати це діло сама - вийшло дуже неестетично, хоч і їстівно, + сума грошей, витрачена на інгредієнти, фактично була еквівалентною замовленню в ресторані. З того дня вирішила, що все мають робити професіонали і більше не експерементую з їжею, яку готувати дуже не люблю в принципі.

Reply

azazlya March 25 2011, 19:39:37 UTC
як не дивно, мої перші суші вдались. Я ж все роблю з замахом, тому на столі були і ролли і нігірі і сашимі і урамакі. На кухні я фанат-експериментатор, при тому дуже рідко умудряюсь зіпсувати продукти.

Reply


xyliganzzz March 25 2011, 17:38:05 UTC
майонез в суші? ну ви екстремали. а замість авокадо можете огурці додавати.
а рис готувати дуже просто. тільки круглий беріть, не довгий.
промиваєш 2-3 рази поки вода від промивки не буде прозора.
висипаєш в каструльку і заливаєш водою в пропорції 1:1.
чекаєш поки закипить. хай покипить 2 хв, потім робиш вогонь на стільки мінімальний, на скільки можеш і так хай вариться 10 хв. кришку не відкривай, рис не мішай. через 10 хв взагалі виключаєш вогонь і чекаєш ще 10 хв. іноді я варю 15 хв і настоюю потім ше 5 хв. від настрою залежить)
все, рис готовий. діставай, перемішуй і на балкон хай стигне. коли вихолоне, добавляй рисовий (або яблучний) оцет, доведений до кипіння з цукром і сіллю. на ютубі видивився)

Reply

azazlya March 25 2011, 19:16:25 UTC
кхм. Внесу поправку, це не мій кулінарний шедевр :)))) Якби я це зляпала, то вже точно не стала таким хвастатись. Я вмію готувати суші і тим більше варити рис, а ще як два пальці об асфальт віденьський струдель, лазанью, фокаччо і багато іншого. Люблю готувати і регулярно маньячу на кухні. А така нєвєдома йобана хуйня як маянезік в моєму холодильнику ващє не водиться :)

Reply

xyliganzzz March 25 2011, 19:30:01 UTC
а, ну це тоді все ясно)))

Reply


xyliganzzz March 25 2011, 17:44:10 UTC
ось шо в нам вийшло

... )

Reply

azazlya March 25 2011, 19:32:21 UTC
фотік в мене фіговий, але шоб ніхто не сумнівався :))))

... )

Reply

xyliganzzz March 25 2011, 19:37:04 UTC
о, трикутнички. тра спробувати

Reply

azazlya March 25 2011, 19:43:18 UTC
ага :) Тоді ше квадратні були, але не помістились на дошці. А трикутні легше різати. І взагалі, якшо ти не в курсі, щоб акуратно порізати суші (крім гострого тонкого ножа), треба покласти шойно скручений ролл в холодильник на 45-60 хв

Reply


ruslanka_fl March 25 2011, 18:21:23 UTC
majonez v sushi to ne ochen... a vzagali v sushi mozhna pxaty sho xosh z ovochiv syryx i ryby... bilshe nechynyaj...
ya doma nikoly ne robyla, ale abazhayu sushi... tilky sho yakraz z sush

Reply

azazlya March 25 2011, 19:48:25 UTC
не знаю, я б ніколи не додумалась додати майонез в суші :))) Я фанат на кухні і люблю готувати щось новеньке. Японська кухня мене підкорила :) А рисова вермішель з соєвим соусом це щось неймовірне!!!!!

Reply

xyliganzzz March 25 2011, 19:53:03 UTC
ану накидай рецептиків японаматі? бо я теж хочу

Reply

azazlya March 25 2011, 21:07:11 UTC
якшо найдеш, обовязково попробуй рисову вермішель. Як її варити написано на упаковці. Солити воду непотрібно, вже на тарілці полити соєвим соусом. Йде як гарнір до слабосоленої риби, або з свіжими овочами. Наприклад

Є ще офігєнна штука - якіторі :) По нашому шашлички з риби,морепродуктів або курятини і овочів приготовані на грилі. Набираеш кусочки м"яса в перемішку з овочами (гриби, спаржа, порей, зелена цибуля, солодкий перець, баклажан, цукіні, помідори....або що найдеш в хаті :) )на шашличну палочку, поливаеш соєвим соусом з дрібкою цукру і в гриль. Як варіант можна попередньо промаринувати в соєвому кілька годин. Наприклад
Наприклад
Наприклад

ну і є такий прикол як рисовий папір. Впринципі в нього можна завертати все що душі завгодно, але цей рецепт просто вах!

Reply


mika_mira March 25 2011, 19:56:40 UTC
я маю фильм, "як робити суші", де японський повар россказує(трохи з акцентом російською) і показує, що й як, але сама ніуоли робити не пробувала)) не сумніваюсь, що в тебе вийшло, бо рис ти готуєш смачний))

Reply

azazlya March 25 2011, 21:19:51 UTC
я десь читала шо в Японії шеф-повар вчиться готувати суші пять років. Так шо вся існуюча в неті інфа для ознайомлення.
Дяк за комплімент :)

Reply


Leave a comment

Up