Я теж один раз пробувала приготувати це діло сама - вийшло дуже неестетично, хоч і їстівно, + сума грошей, витрачена на інгредієнти, фактично була еквівалентною замовленню в ресторані. З того дня вирішила, що все мають робити професіонали і більше не експерементую з їжею, яку готувати дуже не люблю в принципі.
як не дивно, мої перші суші вдались. Я ж все роблю з замахом, тому на столі були і ролли і нігірі і сашимі і урамакі. На кухні я фанат-експериментатор, при тому дуже рідко умудряюсь зіпсувати продукти.
майонез в суші? ну ви екстремали. а замість авокадо можете огурці додавати. а рис готувати дуже просто. тільки круглий беріть, не довгий. промиваєш 2-3 рази поки вода від промивки не буде прозора. висипаєш в каструльку і заливаєш водою в пропорції 1:1. чекаєш поки закипить. хай покипить 2 хв, потім робиш вогонь на стільки мінімальний, на скільки можеш і так хай вариться 10 хв. кришку не відкривай, рис не мішай. через 10 хв взагалі виключаєш вогонь і чекаєш ще 10 хв. іноді я варю 15 хв і настоюю потім ше 5 хв. від настрою залежить) все, рис готовий. діставай, перемішуй і на балкон хай стигне. коли вихолоне, добавляй рисовий (або яблучний) оцет, доведений до кипіння з цукром і сіллю. на ютубі видивився)
кхм. Внесу поправку, це не мій кулінарний шедевр :)))) Якби я це зляпала, то вже точно не стала таким хвастатись. Я вмію готувати суші і тим більше варити рис, а ще як два пальці об асфальт віденьський струдель, лазанью, фокаччо і багато іншого. Люблю готувати і регулярно маньячу на кухні. А така нєвєдома йобана хуйня як маянезік в моєму холодильнику ващє не водиться :)
ага :) Тоді ше квадратні були, але не помістились на дошці. А трикутні легше різати. І взагалі, якшо ти не в курсі, щоб акуратно порізати суші (крім гострого тонкого ножа), треба покласти шойно скручений ролл в холодильник на 45-60 хв
majonez v sushi to ne ochen... a vzagali v sushi mozhna pxaty sho xosh z ovochiv syryx i ryby... bilshe nechynyaj... ya doma nikoly ne robyla, ale abazhayu sushi... tilky sho yakraz z sush
не знаю, я б ніколи не додумалась додати майонез в суші :))) Я фанат на кухні і люблю готувати щось новеньке. Японська кухня мене підкорила :) А рисова вермішель з соєвим соусом це щось неймовірне!!!!!
якшо найдеш, обовязково попробуй рисову вермішель. Як її варити написано на упаковці. Солити воду непотрібно, вже на тарілці полити соєвим соусом. Йде як гарнір до слабосоленої риби, або з свіжими овочами. Наприклад
Є ще офігєнна штука - якіторі :) По нашому шашлички з риби,морепродуктів або курятини і овочів приготовані на грилі. Набираеш кусочки м"яса в перемішку з овочами (гриби, спаржа, порей, зелена цибуля, солодкий перець, баклажан, цукіні, помідори....або що найдеш в хаті :) )на шашличну палочку, поливаеш соєвим соусом з дрібкою цукру і в гриль. Як варіант можна попередньо промаринувати в соєвому кілька годин. Наприклад Наприклад Наприклад
ну і є такий прикол як рисовий папір. Впринципі в нього можна завертати все що душі завгодно, але цей рецепт просто вах!
я маю фильм, "як робити суші", де японський повар россказує(трохи з акцентом російською) і показує, що й як, але сама ніуоли робити не пробувала)) не сумніваюсь, що в тебе вийшло, бо рис ти готуєш смачний))
Comments 19
Reply
Reply
а рис готувати дуже просто. тільки круглий беріть, не довгий.
промиваєш 2-3 рази поки вода від промивки не буде прозора.
висипаєш в каструльку і заливаєш водою в пропорції 1:1.
чекаєш поки закипить. хай покипить 2 хв, потім робиш вогонь на стільки мінімальний, на скільки можеш і так хай вариться 10 хв. кришку не відкривай, рис не мішай. через 10 хв взагалі виключаєш вогонь і чекаєш ще 10 хв. іноді я варю 15 хв і настоюю потім ше 5 хв. від настрою залежить)
все, рис готовий. діставай, перемішуй і на балкон хай стигне. коли вихолоне, добавляй рисовий (або яблучний) оцет, доведений до кипіння з цукром і сіллю. на ютубі видивився)
Reply
Reply
Reply
( ... )
Reply
( ... )
Reply
Reply
Reply
ya doma nikoly ne robyla, ale abazhayu sushi... tilky sho yakraz z sush
Reply
Reply
Reply
Є ще офігєнна штука - якіторі :) По нашому шашлички з риби,морепродуктів або курятини і овочів приготовані на грилі. Набираеш кусочки м"яса в перемішку з овочами (гриби, спаржа, порей, зелена цибуля, солодкий перець, баклажан, цукіні, помідори....або що найдеш в хаті :) )на шашличну палочку, поливаеш соєвим соусом з дрібкою цукру і в гриль. Як варіант можна попередньо промаринувати в соєвому кілька годин. Наприклад
Наприклад
Наприклад
ну і є такий прикол як рисовий папір. Впринципі в нього можна завертати все що душі завгодно, але цей рецепт просто вах!
Reply
Reply
Дяк за комплімент :)
Reply
Leave a comment