Согодні цілий день провела на кухні. готувала всякого і смачного, але головною подією дня став Він - суп пюре із гарбуза.
Дуже смачний, голвне не жаліти імбиря(він створює приємний присмак, і збагачує смак)
легко готується
Далі рецепт. все там правилно, хоча я робила на око.
Вам знадобиться:
- 800 г гарбуза
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 40 г вершкового масла
- 2 ст. л. соняшникової олії
- біля 700 мл овочевого або м’ясного бульйону
- 1 середня картоплина (за бажанням)
- 1 ч. л. тертого кореня імбиру
- 1/2 ч. л. порошку карі
- 200 мл вершків
- 150 г шинки
- 2 ст. л. підсмаженого гарбузового насіння
- чорний мелений перець
- сіль
- свіжа зелень кропу і петрушки
Спосіб приготування:
- Наріжте цибулю, подрібніть часник, натріть імбир.
- М’якоть гарбуза наріжте кубиками.
- Налийте в каструлю соняшникову олію і розтопіть в ній вершкове масло.
- Покладіть в каструлю нарізані цибулю, часник, імбир і карі, і припустіть до м’якості. Стежте, щоб часник не почав горіти.
- Додайте в каструлю нарізаний гарбуз та дрібно нарізану картоплю. Залийте вміст каструлі такою кількістю бульйону, щоб рідина покрила гарбуз. Варіть на невеликому вогні, поки гарбуз та картопля не стануть м’якими.
- Шинку наріжте соломкою і злегка обсмажте.
- Злийте більшу частину рідини з каструлі в окремий посуд. Із зварених овочів і рідини, що залишилася в каструлі, зробіть пюре.
- Додайте в пюре вершки, сіль, чорний перець, дрібно нарізану зелень кропу і половину шинки. Ретельно перемішайте.
- Знов поставте каструл
- Розлийте суп-пюре по тарілках, посипте шинкою, що залишилася, насінням і зеленню петрушки.
2-3 порції