Суп-пюре з гарбуза

Mar 16, 2011 21:11

 
Согодні цілий день провела на кухні. готувала всякого і смачного, але головною подією дня став Він - суп пюре із гарбуза.
Дуже смачний, голвне не жаліти імбиря(він створює приємний присмак, і збагачує смак)
легко готується


Далі рецепт. все там правилно, хоча я робила на око.
  Вам знадобиться:



  • 800 г гарбуза
  • 1 велика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 40 г вершкового масла
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • біля 700 мл овочевого або м’ясного бульйону
  • 1 середня картоплина (за бажанням)
  • 1 ч. л. тертого кореня імбиру
  • 1/2 ч. л. порошку карі
  • 200 мл вершків
  • 150 г шинки
  • 2 ст. л. підсмаженого гарбузового насіння
  • чорний мелений перець
  • сіль
  • свіжа зелень кропу і петрушки
Спосіб приготування:
  1. Наріжте цибулю, подрібніть часник, натріть імбир.

  2. М’якоть гарбуза наріжте кубиками.

  3. Налийте в каструлю соняшникову олію і розтопіть в ній вершкове масло.
  4. Покладіть в каструлю нарізані цибулю, часник, імбир і карі, і припустіть до м’якості. Стежте, щоб часник не почав горіти.

  5. Додайте в каструлю нарізаний гарбуз та дрібно нарізану картоплю. Залийте вміст каструлі такою кількістю бульйону, щоб рідина покрила гарбуз. Варіть на невеликому вогні, поки гарбуз та картопля не стануть м’якими.


  6. Шинку наріжте соломкою і злегка обсмажте.
  7. Злийте більшу частину рідини з каструлі в окремий посуд. Із зварених овочів і рідини, що залишилася в каструлі, зробіть пюре.
  8. Додайте в пюре вершки, сіль, чорний перець, дрібно нарізану зелень кропу і половину шинки. Ретельно перемішайте.


  9. Знов поставте каструл
  10. Розлийте суп-пюре по тарілках, посипте шинкою, що залишилася, насінням і зеленню петрушки.

2-3 порції

кулінарне

Previous post Next post
Up