Акція на захист української мови біля Українського дому розпочалася рівно рік тому!

Jul 08, 2013 01:39

Ось архівне фото, яке публікую на згадку про голодовку під Українським Домом в липні 2012.
Мені це голодування потрібно було щоб зрозуміти що все - в наших руках, і що ми з Вами в силах все змінити. Я перестав боятися влади узурпаторів, крадіїв і окупантів. Для себе я зрозумів, що громаді треба щось робити і брати ситуацію в країні під контроль. Починати з маленьких речей, маленьких кроків. Якщо кожен робитиме це, буде боротися на своєму рівні - результат не забариться!
Це був чудовий період! І для мене це була велика честь стояти пліч-о-пліч разом з іншими хлопцями і дівчатами боротися за Велику Україну! Сподіваюсь, її побачать якщо не ми, то хоча б наші діти та онуки!
***
Довідка: Акція на захист української мови біля Українського дому розпочлася 3 липня 2012 після того, як біля 70 депутатів Верховної Ради шляхом "кнопкодавства" проголосували у другому читанні за законопроект "Про державну мовну політику" номер 9037.

Першими голодувати розпочали політики опозиційних партій, але на третій день у пятницю, 6 липня, об'єднана опозиція оголосили про "перемогу" і покинули сходи Українського дому.

В той же час кілька молодих громадян України незалежно один від одного прийняли рішення продовжити акцію протесту. У суботу зранку, 7 липня 2012, п'ятеро молодих людей вирішили розпочати власне голодування. За кілька днів число голодувальників досягло 12 осіб. За кілька днів від цього гурту за станом здоров'я вибули двоє голодувальників Катерина Аврамчук та Анна Ющенко.
Але їхні місця зайняли інші свідомі громадяни, для яких українська мова - не пустий звук.
*** ЗАЯВА голодувальників біля Укрдому про продовження акції від 16.07.12 (витяг)
"Наша позиція є остаточною, свідомою і безповоротною. Ми залишаємося тут з метою захисту української мови, свободи слова та прав людини із головною вимогою - скасувати законопроект "Про державну мовну політику".

Наша ініціатива є спрямованою на цілісне державотворення.

До нас приходять однодумці за покликом власного сумління, серця і совісті.

Тому ми залишаємося тут до перемоги.

Слава Україні!

За Комітет  голодувальників:

Голова - Оксана Неживенко

Секретар - Олег Веремієнко"
Oksana Nezhyvenko Романко Лапуда Сашко Капінос Андрей Диденко Kateryna Avramchuk

Previous post Next post
Up