Кияни посадять 100 дубів над Дніпром

May 06, 2011 20:51

У суботу 8 травня кияни посадять на березі Видубицького озера 100 дубів замість незаконно вирубаних будівельниками-рейдерами. Суботник розпочнеться об 11.00.
Ініціатором акції виступило громадське об’єднання "Видибай - захист водойм і берегів". Більше сотні киян, переважно мешканців Дарниці, вийдуть відновити зелені насадження у рідному місті. Підтримають природоохоронну ініціативу ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевої Революції", Блок соціального партнерства "Порядок і Достаток", ГО "Зелена варта", ГІ "Захисти старий Київ", "Спілка човнарів Києва", ГО "Кияни, об’єднуємось!".
Як відомо, на території човенної станції РВП-1 за адресою Набережно-Печерська дорога, 8 на громадській території під виглядом аварійних було вирізано понад 100 дерев різних пород з метою розчищення ділянки під забудову. Як з’ясувалося, зроблено це було за підробними документами. Крім вирубки дерев, рейдери зняли плодоносний шар грунту. За фактом проведення незаконних будівельних робіт порушено кримінальну справу.
Кияни не збираються очікувати, поки суд зобов’яже вандалів відшкодувати збитки, і самі висадять над Дніпром 100 молодих дубів. Найближчим часом громадські активісти планують закупити чорнозем і відновити трав’яний покрів на ділянці.
Запрошуємо усіх небайдужих до участі в акції.
Матеріали по темі:
http://politiko.ua/blogpost45326
http://ord-ua.com/2010/08/12/vydubickoe-ozero-rejdery-nastupayut-na-prostyh-kievlyan/?lpage=1
http://kievsnews.wordpress.com/2011/05/06/кияни-посадять-100-дубів-над-дніпром/
http://vovankiev4you.livejournal.com/tag/беспредел
http://mik-kiev.livejournal.com/26246.html
http://pryroda.in.ua/blog/oligarxi-xochut-poklasti-sobi-v-kishenyu-vidubicke-ozero/
Previous post Next post
Up