На Донеччині в СІЗО знущаються над хворим на туберкульоз

Mar 30, 2011 10:33

Євгена Левченка - тяжкохворого арештанта з діагнозом туберкульоз, активна форма, утримують в СІЗО #5 м. Донецька (по вул. Кабозєва,4) з лютого 2011 року, піддаючи дуже тяжким тортурам упродовж останнього місяця - його позбавляють медичної допомоги, - повідомляє його адвокат Олег Веремієнко.

У Євгена вже більше, ніж півтора року (з середини жовтня 2009 року) - активна форма туберкульозу+В-20, який взагалі не лікують. Євген потребує протитуберкульозних препаратів другого рівня та АРВ-терапію, які в СІЗО навіть заносити не можна. Йому потрібний курс лікування: від 6-ти місяців. При цьому вартість препаратів другої лінії складає від 200 грн. на добу. Приймати їх необхідно щодня. Донецький обласний тубдиспансер не проти надати безкоштовне необхідне лікування, але лише за тієї умови, що Євген Левченко буде переведений iз СІЗО і надалі утримуватиметься на стаціонарі цього лікувального закладу (тубдиспансеру). Привозити ж медичні препарати, що знаходяться на балансі туб.диспансера, в СІЗО немає ніякої можливості. Бюджетний кодекс забороняє.

Начальник СІЗО, де арештант утримувався раніше, ще в березні 2010 написав родичам Євгена листа (копія додається - див. лінк будь-ласка), що Євгена ще 15.03.2010 повинні перевести до противотуберкульозного обл. диспансера, але воз і донині там! Папір все стерпить?!..

Начальник Донецького СІЗО №5 - проігнорував звернення адвоката Є.Лєвченка (телеграма за 24.03.2011 - додається - див. лінк будь-ласка). Таким чином Євген Лєвченко з 23.02.11 (прибув на СІЗО), як, напевно і інші важко хворі арештанти Донецького СІЗО, до цього часу залишається без протитуберкульозного лікування, втрачаючи залишки свого і без того слабкого здоров"я здоров’я - щодня, щогодини.

Куди дивиться керівництво Департаменту виконання покарань?
Куди дивиться прокуратура?
Іще довго в Україні катуватимуть арештантів СІЗО, які за дрібні злочини повинні розплачуватися ціною власного життя?

Документи у справі Євгенія Левченка тут:
https://picasaweb.google.com/oleg.veremeenko/LevchenkoMariupolSIZO?feat=directlink
або тут: https://docs.google.com/leaf?id=0B_W0mQIzv_J1OTIwN2UyOGQtYzY1NC00YjhhLThhYWEtNDU3ODBkOThjY2M4&hl=en

For more info: Веремієнко Олег,
адвокат Левченка Евгения tel.050-947-5564

P.S.Когда Женя Левченко находился в Мариупольском СИЗО, нам удалось добиться через Евросуд в 2010 году (и также благодаря тогдашнему начальнику мед.части Мариупольского СИЗО - Жене полулегально все-таки привозили противо-туб-препараты из диспансера - т.е. лечили худо-бедно). Но после перевода Жени в Донецкое СИЗО №5 23.02.11 - его напрочь лишили всех лекарств! Абсолютно никакого лечения он не получает и по сей день!






право на медицинскую помощь, непредоставление медицинской помощи, право на жизнь, пытки в СИЗО, дело Евгения Левченко

Previous post Next post
Up