У КИЇВСЬКОМУ СІЗО КАТУЮТЬ?

Mar 29, 2010 11:34

У КИЇВСЬКОМУ СІЗО КАТУЮТЬ? 19.03.2010
Юрія Зубка затримали 11 листопада 2008 року. При арешті він був жорстоко побитий співробітниками міліції. Про це вчора на прес-конференції розповів його адвокат Анатолій Каленюк. За його словами, уже наступного дня правоохоронці пред’явили йому обвинувачення в скоєнні злочину за ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України («шахрайство в особливо великому розмірі») й до нього застосовано запобіжний захід у вигляді ув’язнення під варту. Відтоді чоловік перебуває в СІЗО №13 м. Києва. Весь цей час його катують слідчі.
- До затримання Ю. Зубко переніс три операції з резекції й реконструкції шлунка. Він почав проходити процедуру одержання інвалідності 2-го ступеня, - розповідає адвокат. - Крім того, при арешті його сильно побили правоохоронці. Вони завдали Юрію ударів у живіт, що спричинило розрив післяопераційних швів. Ушкодили йому й хребет. Весь період утримання під вартою чоловік страждає від сильного болю в області живота, не пересувається, не може сидіти або стояти. Також він нормально не харчується: будь-який прийом їжі закінчується стражданнями. Нижня частина тіла в нього нерухома. В туалет він ходить тільки за допомогою співкамерників. Його регулярно б’ють слідчі. У такий спосіб вони намагаються вибити з нього показання.
У свою чергу, присутній на прес-конференції син Ю. Зубка Олег зазначив, що вже не раз подавав судді численні клопотання про зміну запобіжного заходу, для переведення його в умови, де він зможе одержати необхідне обстеження й медичну допомогу. Однак у їх задоволенні було відмовлено. Подавалися заяви й до прокуратури, інших державних органів з проханням надати чоловікові нормальне лікування. Але досі нічого не було зроблено. «В умовах санітарної частини СІЗО відсутня можливість проводити лікування, що могло б вилікувати батька. Через біль у животі його кілька разів вивозили до лікарні швидкої медичної допомоги міста Києва, де лікували, що тільки на короткий час полегшувало стан здоров’я», - сказав Олег Зубко.
За словами адвоката й сина потерпілого, за результатами огляду 26 лютого 2010 року Інститут хірургії і трансплантології дав висновок, де зазначено, що в Зубка Ю. хронічна кишкова непрохідність, і рекомендовано доклінічне спостереження в умовах хірургічного стаціонару. Однак жодних спроб надати належне обстеження донині не робиться. http://www.golos.com.ua/Article.aspx?id=168305

Ось іще лінки на цю тему:
"Мошенницам удалось поссорить офицеров СБУ и МВД?"
http://ualawyer.com/2009/04/08/moshennicam-udalos-possorit-oficerov-sbu-i-mvd.html
або http://www.radomyshl.com/news/novyny_mista/177-moshennicam-udalos-possorit-oficerov-sbu-i-mvd.html
та: стаття із газети "ВВ": "Фемида бьет лежачего" http://www.vvnews.info/print.aspx?a=20450

катування, пытки в СИЗО, тортури

Previous post Next post
Up