NB: Катування в Київському СІЗО тривають! Апеляційний суд відкрито ігнорує рішення Євросуду!

Nov 03, 2009 14:25



Станом на 14-00 03.11.2009 (за Київським часом) рішення Європейського суду з прав людини від 30.10.09 щодо негайної госпіталізації Юєкєтова Юрія Олексійовича 1970 р.н. досі так і не виконано.

Керівництво Департаменту виконання покарань, керівництво Київського СІЗО, суддя Глиняний В.П. та суддя Єленіна із Апеляційного суду міста Києва  відверто проігнорували і продовжуть надалі ігнорувати рішення Європейського суду з прав людини (винесеного в порядку правила 39 Регламенту - interim measures) щодо негайно переміщення арештанта Бєкєтова Ю.О. 1970 р.н. із Київського СІЗО до хірургічного відділення стаціонару будь-якої з лікарень, на яку вкажє Бєкєтов - для негайного надання адекватної медичної допомоги (операції з приводу грижі).

Сьогодні з 10-00 в 03.11.2009 Апеляційному Суді м.Києва продовжувалось слухання кримінальної справи відносно Юрія Бєкєтова 1970 р.н.
Він був доставлений до будівлі Апеляційного суду м.Києва для участі в слуханнях по кримінальній справі, хоча його стан був критичний. Він ледве пересувався по коридорах суду.

Конвой допомогав Юрі іти (вів його під руку), оскільки самостійно пересуватися Юра вже не міг.  Напередодні судового засідання Юра Бєкєтов поскаржився на черговий приступ болю в животі. Адвокату довелося викликати "швидку". Швидка рекомендувала негайну консультацію

лікаря-хірурга. І в приватній розмові з адвокатом лікарі швидкої сказали, що він потребує негайної госпіталізації!

Медична довідка була надана судді Глиняному В.П. Також адвокатом Бєкєтова Ю. було заявлено клопотання про невідкладну госпіталізацію Юрія до лікарні, згідно рішення Європейського суду з прав людини. Проте всупереч заявленого клопотання суддя відмовився госпіталізувати останнього. Після чого адвокат заявив судді Глиняному В.П. відвід. (Копію клопотання про відвід судді - додаємо).

На цьому судове засідання було закінчено о 12-30 03.11.2009. Бєкєтова так і не доправили до лікарні! Конвой забрав його назад до Київського СІЗО...

Таким чином українські чиновники відкрито демонструють свою відверту зневагу до рішеннь Європейського суду з прав  людини та міжнародно-правових зобов"язань України!

Життю та здоров"ю Юрія Бєкєтова загрожує реальна небезпека.
Просимо невідкладного втручання журналістської спільноти та громадськості!

З повагою.
Веремієнко О.І., адвокат Бєкєтова Ю.О. (на підставі договору від 14.10.09)
тел. 050-947-5564

http://community.livejournal.com/ua_antiment/95460.html
 

пытки и суддейский беспредел, катування

Previous post Next post
Up