Крымские татары предложили УПЦ (КП) проводить богослужения в мечетях

Mar 28, 2014 16:25

Крымские татары предложили УПЦ (КП) проводить богослужения в мечетях: "Мы вас защитим". ВИДЕО
Крымские татары предложили священникам УПЦ Киевского патриархата проводить свои богослужения в своих мечетях.

Как сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на 5 канал, о таком предложении заявил архиепископ УПЦ (КП) Евстратий Зоря. Он рассказал, православные прихожане обязательно воспользуются гостеприимностью мусульман в случае усилении угрозы со стороны чиновников АРК и священников УПЦ московского патриархата.
28.03.14 13:20

image Click to view


Кримські татари запропонували УПЦ КП служити в мечетях
28 березня 2014, 12:08

У Криму священики Української Православної Церкви Київського Патріархату готові відправляти свої служби божі в мечетях - такий прихисток їм запропонували кримські татари.
Про це заявив речник Київського Патріархату архієпископ Євтратій Зоря. На тепер, за його словами, двоє священиків уже залишило Крим, ще одинадцять на чолі з архиєпископом Климентом продовжують звершувати там богослужіння. Але усе духовенство Київського патріархату було вимушене вивезти з півострова свої сім’ї .На запрошення кримських татар молитися в мечетях - православні погодяться, якщо в своїх церквах в Криму вони відчують небезпеку або якщо священиків і прихожан Київського патріархату просто проженуть з їхніх храмів.
“Якщо не буде можливості нам, нашим священикам і парафіянам молитсия в своїх храмах, то вони нададуть місце у мечетях. І запевнили, що вони будуть допомагати захищати наші права і дадуть можливість молитися в своїх культових спорудах”, - заявив архієпископ УПЦ КП Євтратій.
Раніше повідомлялося, що Кримська єпархія УПЦ спростовувала повідомлення про інвентаризацію майна УПЦ КП.



Крым, Ислам, Крымские татары, Видео, Агрессия РФ против Украины, Православие, Крым Кризис, Украинский язык

Previous post Next post
Up