ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ТРАМПА У ФЛОРИДІ У СЕРЕДУ

Jul 27, 2016 18:05

...витратив майже годину свого життя і прослухав усе. Протягом прес-конференції Трамп неодноразово критикував Путіна, переважно в контексті того, що Обама допустив зневажливе ставлення до США з боку такої людини, а це - ганьба. Стосовно Криму (1:20:21 в цьому файлі: https://www.youtube.com/watch?v=HGHWou0h1kk&spfreload=10 , власне прес-конференція починається десь з 33-ї хвилини) на запитання щодо визнання Криму російською територією він побіжно сказав (у коректному перекладі) "Ми вивчимо це". Тобто остаточної відповіді немає. Хотілося б іншого, але зважаючи на на проголошені плани повної ревізії системи міжнародних угод США цього годі чекати. Я особисто думаю що пом'якшення американської політики щодо Росії, включно з конфліктом у Донбасі, не буде. Це не в інтересах США. Більше того, поки що чітко проглядається намір поставити Путіна на місце.
При цьому треба розуміти, що поки Трамп вибори виграє. Останнє (за середу) опитування дає 47:40 на його користь. З'їзд Демократичної партії був провальним. Декілька делегацій, включно з Каліфорнією, просто вийшли з залу перед промовою Біла Клінтона.
Тобто: ми маємо вірогідного майбутнього Президента США, який не має остаточної політики щодо Криму, але має намір її розглянути. За таких умов найгірше, що можна зробити для України - це влаштувати полювання на Трампа. Не треба дратувати можливого майбутнього Президента США. Те саме стосується і полювання на Ґіларі. Я закликаю утриматись від того, щоб брати будь-який бік принаймні доти, доки позиції не будуть остаточно визначені. А краще взагалі не лізти у справу в якій нічого не розумієш.
Це все досить складні питання, доречі. Наприклад, брати Ґіларі вели бізнес з другом Лужкова Асланом Абашидзе, а Трамп - з Саакашвілі. І з Путіним не все просто - згадаймо раптове звільнення адмірала Кравчука або недавній обшук у Бєльямінова. Це взагалі для "гурманів" штучка.
Треба також зважити на те, що переважна більшість українських ніби прозахідних політиків так чи інакше пов'язані з американськими Демократами. Наприклад Гапко, Сергій Лєщенко, та й інші навіть брали гроші у Демократичних інституцій. MSNBC, Politico і HufPost також ліві і такі чесні як всі ліві або комуністи. Між тим ситуація Демократів і глобалістів зараз така, що вони просто змусять цих людей нападати на Трампа, та вони й самі будуть охочі - бо з приходои Трампа струмочок всохне. Немиря, доречі, також був на з'їзді у Демократів, хоча це зовсім інша історія.
Тобто: якщо не ототожнювати Сергія Лєщенко з Україною, то треба мовчечки чистити кулемета, бо до інагурації ще майже пів року, а Росія зараз небезпечна як ніколи.
І щодо Манафорта. Він був радником не лише у Януковича, Мабуту, Савімбі і Маркоса, а і у Джеральда Форда, Рональда Рейгана, обох Бушів, Боба Доула і Джона Макейна. Тобто це - консервативний політичний найманець, який представляє себе, а не якихось політиків. Принаймні він може знайти Київ і Донецьк на карті, а це вже чимало. Не так все погано як на те скидається.

Crosspost from atytarenko.dreamwidth.org

russia, ukraine, trump, crimea, usa

Previous post Next post
Up