КОНТАБАС

Apr 03, 2021 18:53

Я давно точив зуб на цю настоянку, але все було не до неї. Пару годин тому Дорогоціннатм сказала: "Ти хотів заквасити горілку на бруньках. Ми зайшли в LCBO, і я купила тобі польську горілку - кращу горілку в місті". Я вийшов у двір і надрав бруньков, щоб приготувати контабас, чисто українську настоянку, древній український алкогольний напій, поширений по всій території великої України.

Володимир Солоухин писав в "Третьої полюванні": "Дивну настоянку на бруньках чорної смородини можна спробувати тільки в квітні, якщо не полінуєшся і зробиш її сам. Чистого смарагдового кольору, непередаваного аромату, ця настоянка <...>, звичайно, сама дорогоцінна з всіх інших <...> ".

Рецепт говорить: беруть бруньки з смородини (не шпоришок), насипають 1/2 бутиля і наливають доповна доброю горілкою. Бутиль обв'язують чистенькою полотниною, ставлять на сонце і тримають так не більш шести тижнів. Потім того проціджують на чисте полотно, дають устоятись, зливають, коли треба, знов проціджують, розливають по пляшках, закорковують дуже добре гарними затичками, зберігають в сухому льоху. Чим старіший буде кантабас, тим краще.

Полбутиля мені багато. Я набрав жменьку.




_________________________________________________________________________________________________
Як відомо, бруньки чорної смородини використовуються у профілактиці та лікуванні різних захворювань. Завдяки високому вмісту вітаміну С, вони використовуються при лікуванні серцево-судинних захворювань, запобігання серцевої недостатності і судинних колапсів, сприяють зміцненню стінок капілярів, знижують артеріальну гіпертензію. Крім того, бруньки посилюють периферичний кровообіг, очищають кров від токсинів і холестерину. Вони корисни при артриті, ревматизмі, подагрі, діареї і дизентерії, стимулюють травлення, роботу підшлункової залози, печінки, нирок та селезінки. Все сказане відноситься до контабасу.

языки, фото, чем бы дитя ни тешилось

Previous post Next post
Up