Журнал "Vegetarian" як приклад якісного тематичного видання

Jun 01, 2013 21:49

Привіт, я Таня, і я люблю журнали. Якісні, красиві, з хорошими текстами та яскравими ілюстраціями, приємні на дотик та з запахом фарби.. ммм... ! Важко встояти, коли таке видання потрапляє до рук.

Журнал "Vegetarian" я, за зрозумілих причин, хотіла потримати в руках вже давно. Не скажу, що я за ним ганялась, але дуже хотілось дізнатись, про що таке можна писати у вегетаріанському журналі, щоб він окупався, купувався та був успішним. Цікавив він мене і з професійної точки зору, бо 10-тисячний тираж для такого вузькотематичного журналу - це успіх. Виходить  "Vegetarian" в Росії, тому до моїх рук потрапив відносно недавно. І приємно здивував.



Не знаю, за скільки в Росії, а в Україні "Vegetarian" можна купити за 36 гривень. Це повнокольорове глянцеве видання формату А5, з хорошим папером та доволі якісним контентом. В ньому 196 сторінок - ціла книга! Очікувалось, що таке видання буде активно пропагувати та "впарювати" свої ідеї. Очікувалось також, що це буде чтіво для домохазяйок. Зовсім ні. Навіть мій м'ясоїдський мужик періодично почитує це видання, без жодного впливу з мого боку!

Але давайте шолі погортаємо журнал )

В кожному номері - історія якоїсь зірки-вегетаріанця. В цьому номері - Тайсон, в попередніх були Джобс, Бріджит Бардо, Грєбєнщіков, Том Круз, Ума Турман, Бред Пітт та багато інших. Як правило, це наполовину інтерв*ю, наполовину - передісторія життя цієї людини.


вегетаріанські рецепти, як без них? )
радує, що інгридієнти завжди доволі прості, без підвиверта, як це часто буває у подібних книгах
доволі корисні рецепти, короче




Окремою рубрикою - огляд вегетаріанських кафешок. Шкода, що журнал російський, тому на цю рубрику я можу хіба облизуватись (


Далі в цьому номері - стаття про бобові: в чому їхня користь, як їх готувати та коли їсти.


В кожному номері також інтерв*ю з усякими цікавими людьми, які не їдять м*яса: з музикантами, письменниками, навіть татуювальник якось був ) Вони діляться досвідом, чому вибрали такий спосіб харчування та що це змінило в їхньому житті


стаття про веганських активістів: які перешкоди та проблеми їх чекають на цьому тернистому шляху, як вони популяризують вег-ідею та чи є від цього результат. В одному з номерів була цікавезна стаття про угрупування, яке залізало на ферми та рятувало тварин, підпалювало неекологічні підприємства і.т.п. і про те, як їх потім судили ) Прикольно )


Знову-таки стаття про створення вег-закладів, як це зробити, яке може бути меню і.т.п. - все з вуст людей, які цим бізнесом вже займаються


екологічна тематика там також проскакує чи не в кожному номері


трохи про йогу


Не впевнена, чи проплачений цей матеріал, бо для веганів знайти етичну косметику та хімію - справжня проблема


Тематика статей найрізноманітніша, і з номера в номер вона практично не повторюється. Пишуть про різні групи рослин, про те, чим годувати дітей, як бути вагітній вегетаріанці, що їсти вегетаріанцю в різних країнах... Коротше, доволі вдалий підбір тем.




а це взагалі офігенна рубрика, я щітаю. Правда, вона є далеко не в кожному номері, бо стільки книг і сайтів не напасешся )






Коротше, журналом я радикально задоволена. І, зверніть увагу, за цей пост мені не заплатили ні рубліка :( Просто вегетаріанців у френдах багато розвелось, підозрюю, що багатьом буде цікаво )

цікаве, вегетаріанське, журналізм

Previous post Next post
Up