пачьом тюнери для народу?

May 30, 2012 11:25

Дуже цікава тєма виходить з безкоштовними гречкою тюнерами, на які Кабмін виділив 350 мільйонів гривень (гадаю, потім виділять ще).

Ну ви ж  курсі, да, що Україна рєзко переходить на цифрове телебачення, і тому для віщання безкоштовного некабельного та неспутнікового ТВ всім потрібен буде тюнер. Для інвалідів та всяких малоімущіх Кабмін пообіцяв виділити тюнер безкоштовно. При чому, заявку на цей безкоштовний девайс треба подати до 1 липня, щоб з 1 вересня тюнери вже почали розсилати по бабусях (отут є категорії населення, кому він дістанеться). Хоча повний перехід на цифрове віщання відбуватиметься аж до 2015 (!) року, чого так поспішати?

Це чисто мої здогадки, але геніальний, здається, передвиборчий хід партії пеерасів. Два в одному:
- підзароблять на вибори
- пропіаряться за бюджетний кошт.

Підзаробити тут є дві можливості:
- шалені відкати при закупці державою тюнерів для народа
- лобіювання на ринку свох фірм, які продаватимуть тюнери неінвалідам. Одна така штукенція в розниці коштує 600-700 гривень, на хвилиночку (!).

З піаром теж все просто, тому і встановили такий короткий срок подачі заявки - щоб встигнути розіслати тюнери ще до виборів. Не здивуюсь, якщо до кожного "народного тюнера" приліплять синеньку наклеєчку регіончиків. Навіть на гречку витрачатись не треба - от вам наворочена подачка за бюджетний кошт. Самі створили проблему - самі ж героїчно її вирішили. Класс!

Ну а далі в 2015 можна вже й не переходити на цифрове телебачення. Типу упс - ніпалучілась )

Не претендую на істину, просто роздуми.

ПР, вибори, політичне

Previous post Next post
Up