тягнибоківське

Feb 11, 2012 22:11

Сьогодні у мене був день Тягнибока. Слухала його години чотири: спочатку на зустрічі з народом, а потім на афтепаті, куди мене запросили по старій націоналістичній дружбі =)

Афтепаті було в стилі "все, що ви хотіли знати про Тягнибока": п*ять журналістів, два партійця, один Олег, пєчєньки, вино та мозковий штурм. Я спитала у Тягнибока про все, що мене останнім часом турбувало, дивувало та засмучувало в "Свободі". І знаєте, відповідями цілком задоволена. Якщо б Олега відксерити багато разів та поставити замість переважної більшості свободівців, то за таку партію можна було б голосувати =)

А далі буде багато всяких букв, фоток та роздумів. Запрошую під кат =)


Нереально здивувала публіка. Отак виглядав зал дніпропетровців, що прийшли послухати Тягнибока. Нарахувала близько 800, а то й більше (в кадрі чи не половина).
Всі бажаючи навіть не влізли в зал - решта слухали з коридору. Ніколи б не подумала, що у "Свободи" наразі така популярність! Виявляється, в той час, поки блогери, журналісти та всяка там типу інтелектуальна еліта розчарувалась та матюкається в своїх ЖЖешечках, народ цікавиться та ходить на зустрічі. Дивовижно! Це ж треба, як Яник остогид народу, що вони готові піти навіть за радикальними націоналістами!


Олег віщав години дві. Що там не кажи, оратор з нього дійсно шикарний.
До того ж, політтехнологи напевно промили йому мозок на предмет того, що не варто в Дніпропетровську зациклюватись на жидах, комуністах та всяких там люстраціях, тому він говорив про те, що турбує маси: газ, економіка, пенсії. Віщав на такому рівні, так харизматично та переконливо, що гадаю навіть моя мама-росіянка проголосувала би за "Свободу", якщо б її привести послухати.

Місцями, правда, віщав нереальні речі, типу виборності суддів та народного відкликання  голови міської міліції. Ну звідки простому народу знати, який суддя хороший, якщо більшість з судами взагалі за життя не стикається?

Або як має виглядати процедура відкликання голови міліції? Якщо народ не може вигнати нафіг Предизента, який навіть не ховає своє Межигір*я - яким чином люди будуть виганяти міліціянта, про якого десь там пишуть, що начебто він хабарник? Хто буде це ініціювати, яким чином за це голосувати, та як довести, хабарник він - чи може просто комусь заважає?


На розігріві у Тягнибока був соліст гурту "Тінь сонця". Оце його спина =)


Повторюсь ще раз - оратор з Тягнибока крутий, та людина він напрочуд розумна. Вміння годинами чітко та внятно говорити, без жодних шпаргалок та поміток на полях, плавно переходячи від теми до теми - це в наш час (на фоні самі знаєте кого) - значний плюс.
Не будемо згадувати Гітлера, хоча дуже хочеться.

Прибрати б зі "Свободи" радикалізму, максималістів-дибілів, всяких екстремістів - тоді за партією пішли б усі противники Яника.
Бо головне, що народу наразі необхідно - це яскравий лідер. Олег досить яскравий та досить лідер. От тільки він чомусь вирішив, що не достатньо бути просто розумним патріотичним лідером, треба орієнтуватись на вузький прошарок радикалістів-націоналістів. Ну що ж, вони за ним ідуть - але фіг колись "Свобода" отримає більше, ніж має. Ну бо не плодяться нині радикальні максималісти. Ну принаймні не в таких кількостях, як донецькі шахтарі та колишні зеки. І це насправді добре )



Ага, а далі було афтепаті, назване організаторами "неформальним спілкуванням".
Хороший насправді формат, тільки замість журналістів варто було б запросити топових блогерів. Ну тобто з точки зору партії це було б корисніше: бо журналісти не напишуть більше, ніж дозволяє формат (точніше власник) видання. І навіть якщо журналісти симпатизуватимуть Тягнибоку, все рівно не зможуть просто так на своїх шпальтах, без приводу, роздумувати про його особистість та дії.

А блогери можуть все. І вони не тільки постять, а й коментують. І чим більше симпатиків серед блогерів - тим краще настрої в блогосфері, а в ній тусять корисні люди. 
(це так, маленький натяк партійцям на майбутнє).



Але повернемось до Тягнибока.
Поки колеги задавали політичні питання про союз з БЮТ, парламент та регіоналів, мене цікавили заходи типу "Умань без хасидів" (я піднімала цю тему в бложику). Цікавило, чи розуміє Олег, що подібні акції підкріплюють імідж партії, як фашистської, та знижує її популярність.

Відповідь була чеснішою (а значить розуміншою), ніж я сподівалась. "Ну да, буває що наші партійці інколи роблять якусь відверту дурню, але ми ж не можемо відхрещуватись від дій власних членів? Робити вигляд, що цього немає, було б не правильно - тож інколи доводиться їх оправдувати та пом*якшувати реакцію суспільства. Не всі акції формуються згори, часто вони відбуваються під впливом місцевих подій, так було й з акцією в Умані".

Він правда не зізнався, що конкретно та акція була дурною - сказав, що її просто негативно подали ЗМІ, а міліція спровокувала конфлікт. Але загалом респект за чесність, правда респект. Сказала йому, до речі, що цю акцію в блогосфері не підтримали навіть патріоти, журналісти та всякі інтелектуали. Сказав "ви не тих людей читаєте" =) Ну що він ще міг відповісти? )))))

Правда, в наступному моєму питанні про неадекватні дії Фаріон в дитячому садку, швиденько відмазав Ірину - мовляв не так вже агресивно це було, і зверталась вона не до дітей, а до батьків, ну такоє.

Загалом Тягнибок багато говорив всього цікавого про підноготні партійні двіжняки, про політичні розклади та перспективи. Але там було б ну дуууже багато букв, тож зекономлю ЖЖешну шпальту )



Загальне враження від зустрічі - нереально позитивне. Рідко який політик може отак от, у вузькому журналістському колі, дві години відповідати на найрізноманітніші питання, ще й напрочуд грамотно та змістовно, без юління та з*їжджання з теми.
Я його навіть по другому колу заповажала. Проте голосувати не буду, поки не вижене з партії натовпи хлопців гоповатого вигляду та сумнівної інтелектуальної якості.

Не втрималась, щоб не запєчатлєть мить=)


Для порівняння, аналогічна фотка 5-річної давності )


цікаве, Тягнибок, національне, робоче, політичне

Previous post Next post
Up