Кривавий Махно від Михайла Ритяєва

Jan 23, 2012 11:40

Я тут періодично пишу про сучасне мистецтво, але не можу сказати, що воно мене прям сильно чіпляє. Скоріше слідкую за ним, як за явищем в цілому. А вчора потрапила на виставку - і як зачепило! Потім загуглила інші роботи автора та зацепило ще більше. Тож дозволю собі написали веееликий пост про цього автора ) Раджу хоча б прогортати )

Так от, сам художник - Михайло Ритяєв - не дуже приємна людина, бо хронічний бухарік, не зовсім адекват та ще й сильними дефектами мовлення. Він прийшов на відкриття виставки вже бухий, та після невнятної відповіді на одне моє питання втік зі словами "Мені терміново треба випити". Коротше, краще з ним не спілкуватись, а просто дивитись роботи. От вони:



Таку криваість Махна автор пояснює тим, що той "вішав та різав не тільки за ідею, а й з задоволенням". Шось в цьому є =)

Загалом на виставці 60 картин про Махна, і в кожній щось є. От гляньте:



фрагмент ближче








































на кожній виставці Ритяєва в залі ставлять клітку з оцим папугою. Не знаю, що за папуга, але ми з ним порозумілись )


сам Михайло Ритяєв виглядає отак:


кожну виставку він оформлює в антуражі, одягається сам та влаштовує міні-перфоменс.


наприклад, на одну з попередніх виставок він прийшов отак:


на іншу - отак:


а отак виглядає його квартира (фото Сімона Чорного):



Попередня виставка Ритяєва називалась 7 мільярдів. У мене наприклад все всередині перегортається, коли бачу ці роботи. Покажу найцікавіші з тих, що знайшла в неті.


























А якщо ви раптом догортали аж до цих слів, раджу ще й прочитати круте інтерв*ю з Ритяєвим для журнала "Наш" - ОТУТ, і продовження - ТУТ. , там же - фотки з ще однієї виставки автора "Город жлобов".

Ледве не забула - "Містерію Махна" можна побачити в арт-центрі "Квартира", але лише тиждень, до 29 січня.

мистецьке

Previous post Next post
Up