спорт для мами, яка доглядає вдома за дитиною

Feb 17, 2014 11:14

я тут цейво, вирішила побути мотиватором ))) насправді у мене минулий тиждень дуже добре пройшов, і хочеться сіяти світле-добре-вічне, нести в маси любов і все таке. тому розкажу я вам сьогодні про те, як при малих ресурсах часу і фінансів я з нуля зробила собі прес :)

почнемо з того, що я все своє життя була пасивно-спортивною, тобто загалом у непоганій формі, але так щоб чимось займатись (окрім тренувань з туризму) то не було. хіба за півроку до вагітності почала ходити в фіткьорвз щоб схуднути, і наче відповідально до того ставилась, але схуднути там так і не вийшло. а потім вагітність. з 25го тижня ходила на йогу (раз на тиждень), ну і плавала влітку, не уявляю життя без плавання. потім значить радісна поява Єви, я стрімко худну, здавалося б, чого мені ще треба? але мене не покидало відчуття, що я обночасно задубеніла і розпухла, тобто втратила гнучкість і пружність м*язів. десь коли доці було місяців 9-10 (влітку 2012), я вирішила, що треба щось із собою робити. а оскільки ніхто не збирався мене відпускати на організованні заняття спортом, та і фінанси мені це не дозволяли, я прийняла рішення переглянути свої ресурси і виходити з того, що маю. у мене було небагато часу (якщо відключити фейсбук, то навіть більше, ніж потрібно для короткого тренування), інтернет, вільна кімната. і я почала качати прес по цьому відео. спочатку мотивації було багато і я маньячила, робила по два підходи на день. потім розслабилась і качала три-чотири рази на тиждень. разом із цим я почала бігати. як? вкладала дитину спати, і поки йшли ці 10 хвилин першого, найміцнішого сну, я виходила на пробіжку, оббігала свою і сусідню вулиці (1 км в сумі) і потім качала прес. але бігати я довго не змогла, далась взнаки проблема з коліном. у 2013 у мене з*явився новий спосіб влаштувати собі кардіо - я купила велосидіння для масі, і всю весну, літо і осінь ми весело катались по селу, їздили в поле дивитись на коней, попри ліс дихати соснами, розглядали чужих собак... одним словом, було здорово, і цього року продовжимо цю традицію, благо сидіння витримує діток до 21 кг. Окрім цього, я вирішила використовувати будь-яку можливість привнести спорт в моє життя. Єва стала моїм тренером - змушує мене бігати за нею по колу по кімнаті :) окрім того, з нею можна присідати і відтискатися. ні, ви не подумайте, що я аж прямо весь час щось роблю :) я рідкісний ленюх! але ж усе залежить від мене, правда? інколи у мене пропадає мотивація, і я можу 4 дні чи навіть тиждень нічого не робити і жаліти себе. а потім стає нудно, я переглядаю фото і знову вмикаю відео. так, за два роки я так і не перейшла на другий (вже мовчу про третій) рівень вправ на прес, але я задоволена своїм тілом, тим, як я себе почуваю. у мене багато планів щодо майбутніх тренувань. з місяць тому я підключила до своїх тренувань ще вправи для ніг, ось за цією схемою:


роблю поправку: з першого разу у мене мало що виходило. я вмирала на половині відео з вправами на прес. я заледве пробігала 500 м. я не могла зразу виконати всю програму вправ на ноги. це нормально! головне - почати і не зупинитися перед першими труднощами. окрім того, завжди пам*ятайте про особливості власного тіла. у мене поганий зір, мені не бажано стрибати, через це я скорочую кількість стрибків у воркауті для ніг. остання вправа з відео для пресу у мене так і не вийшла, я її поміняла - півхвилини стою в планці, і несподівано помітила, що у мене ще й руки підкачались, от такий приємний бонус :)

а тепер мотивація:
Серпень 2012 і лютий 2014



мені подобається, а ще я вірю, що це лише початок!

а тепер хочеться послухати ваші історії успіху :)
Previous post Next post
Up