Новая выставка

Apr 03, 2017 23:52

теперь я взяла в оборот школьную библиотеку и мои открыточки нынче повесят там. Что смешно у библиотеки на ДВРЗ номер был 158, а у Фединой школы... 159:))


Міжнародний день дитячої книги був започаткований 50 років тому, другого квітня 1967 року. Ця дата була вибрана не випадково, бо саме другого квітня народився відомий датський казкар Х.К. Андерсен, Автор всесвітньо відомих казок для дітей та дорослих: «Гидке каченя», «Дюймовочка», «Снігова королева», «Принцеса на горошині» тощо.
Раз на два роки другого квітня найкращим письменникам та художникам-іллюстраторам дитячих книг вручається премія імені Х.К. Андерсена. Остання номінація відбулася в 2016 році. Премію отримали китайський письменник Цао Веньсюань та німецький художник-іллюстратор Сузанна Бернер.
В різні роки лауреатами премії були Астрід Лінгрен, автор книжок про «Карлсона» та «Пеппі Довгу Панчоху», Туве Янсон, що відома своїми історіями про мумі-троллів, та багато інших відомих письменників.
Ось вже півсторіччя до цього свята в багатьох країнах світу проходять конкурси, виставки, конференції та фестивалі, присвячені найкращим дитячим книжкам світу.
Виставка «Світ казок у листівках», присвячена Міжнародному дню дитячої книги, налічує 80 поштівок. Декотрі з них не підписані, а деякі насправді пройшли далекий шлях поштою, щоб потрапити до цієї колекції. Серед них є листівки на яких зображені герої книжок лауреатів премії імені Х.К. Андерсена - мумі-троллі Туве Янсон; Ян і Янеке Анні М.Ґ. Шмідт.
На виставці представлені сучасні листівки з багатьох країн світу: Англії, Нідерландів, Німеччини, України, Чехії, Франції, Росії тощо. Є тут і радянські поштівки, деяким з яких нині вже більше 50 років. Найдавнішими листівками експозиції є поштові картки з зображенням героїв казки «Золотий ключик або пригоди Буратіно» О.М. Толстого.
Загалом на виставці можно побачити героїв більш ніж 50 дитячих книжок. Хоча деякі з них більше відомі нам по мультфільмах, але насамперед це саме книжкові герої. Наприклад, Кротик Едуарда Петішки, Груффало Джулії Доналдсон, Їжачок Сергія Козлова, Чебурашка Едуарда Успенського, Паровозик із Ромашково Геннадія Циферового.



С качеством фото беда... На сами открыточки можно посмотреть в статье про прошлую выставку

Текст выше это вот те два бледных белых листика по бокам от заголовка:)

книги

Previous post Next post
Up