убтан

Jun 04, 2018 07:19




вже пройшло кілька місяців, як я змінили догляд за шкірою.
остаточно пішли промзасоби і тепер в моєму арсеналі рослинні олії, гідролати, ефірні олії та каша-малаша ))))) так я називаю свій варіант убтану - порошку для очищення шкіри.
хм, виявляється, що моя шкіра може досить пристойно себе поводити і виглядати :)




це далеко не традиційний варіант, який здавна використовували, але я віддаю перевагу «продуктам», які близькі нам, а не індусам чи африканцям :)
не буду вдаватись в подробиці, кому цікаво - інформації достатньо в інтернеті,  трошки можу скерувати при потребі.
коротко, цей засіб вмиває, очищує, дуже лагідно відлущує (саме так, а не скрабує), допомагає прибрати зайву олію, якщо робити олійний масаж чи очищення оліями.

головне правило - дуже тонкий помел злаків, глини, трав і т.п компонентів. я додатково просіюю через мілке сито та перетираю в ступці.

як з будь-яким косметичним і некосметичним засобом треба добирати свій індивідуальний склад, який підійде саме для твоєї шкіри.
мені не підійшли деякі трави в складі, бо нещадно сушили шкіру, зменшила методом добору співвідношення глини, але зрештою на сьогодні маю гарний варіант складових.
на літо буду експериментувати з додаванням порошку трав, бо шкіра буде жирнішою.
отже, мій убтан це - борошно вівсяне, лляне та рисове, глина рожева, біла та зелена.



застосування:
я тестувала різні варіанти: наносити сухий порошок на зволожену шкіру, розводила холодною водою, молоком, кефіром.
на сьогодні зупинилась на такому варіанті: заливаю невелику кількість порошку прибл. 0,5- 1 ч.л. гарячою водою або окропом, розмішую ретельно і додаю молоко або кефір. інколи перед молоком, додаю трохи меду - так, в гарячу суміш, щоб він розтанув.
суміш порошку можна використовувати і в якості маски, якщо додати олійку, ефіри, розвести гідролатом, молоком, кефіром чи просто водою. я додаю ще трохи полісорбату, щоб потім краще змивалось.



власне, все :)

якщо не знаходжу час на те, щооб зробити суміш (а вона дуже економно витрачається), то просто беру вівсяне або рисове борошно і провожу процедуру, як писала вище.

після убтану, як і після будь-якого очищення - протерти шкіру тоніком, в моєму випадку це гідролат.

2018, фото, рукодельное, засоби по догляду, моя жизнь

Previous post Next post
Up