панір/кесо бланко

Jul 22, 2017 15:16



такий сир, точніше за таким рецептом я вже колись готувала.
на смак він мені дуже подобається і готується просто і швидко.
у індійців він називається панір, у латиноамериканців кесо бланко, у нас я б назвала свіжий пресований сир (творог).
все що потрібно свіже молоко і кислота (оцет, сік лимону, лимонна кислота, йогурт, кисла сироватка тощо).


готувала за рецептом "Сирного будинку", трохи міняла обсяг складових
5 л свіжого коров'ячого молока
прибл 55 мл оцту - за рецептом 25 мл, але того було замало, додавала в 3 підходи, поки не почала світлішати сироватка.
молоко довела до 90 град, вимкнула підігрів, вилила оцет і перемішала. трохи зачекала, поки повністю відділився сирний згусток і зняла шумовкою їйого на марлю.
підвісила, щоб стікла сироватка.
все!
з 5 л молока вийшло 880г сиру.
додатково не пресувала, він і сам чудово пресується

цей сир не плавиться має крихку структуру, порізаний на кубики тримає форму.


на зломі


читала, що він дуже смачний у смаженому зі спеціями варіанті. хочу спробувати підсмажити у МВ.
всім моїм рідним сподобався: Льошику ріжу тонкими скибочками на бутерброт - так замовив))


рекомендации, кухня, рецепт, фото, село, сыр, моя жизнь

Previous post Next post
Up