побачила випадково а ФБ у
yulyadjid,і теж спробувала, бо хлопці мої таке люблять.
рецепт використовувала не той, що Юля радила, мені вони по складу здаються резинуватими і люблю більш точні виміри складових, використовувала за основу
цей рецепт, поступово коригучи вміст води : з 200 мл довела до 150 і більше вже не хочу зменшувати.
15 г желатину залити прибл 40 мл води, дати набухнути 10-15 хв
пакет суміші для желе на смак (я використовувала полуницю, ківі та лимон, ще кілька в запасі смків є) розчинити в гарячій воді (за рецептом 200 мл, я брала 175 мл, потім 150 мл)
в розчин суміші додати желатин, розмішати до повного розчинення і розлити по формочках.
все! в холодильник.
чим довше стоїть в холодильнику, тим щільнішими стають желейки.
від себе ще додам: щоб легше було витягувати цукерки з форм, перед заливкою треба змочити форму водою
. надалі буду експериментувати з розрахунком кількості желатину для того, щоб зробити цукерочки не з купованої готової суміши для желе, а з соку.
формочки вже давно лежали, чоловік купив в надії, що буду робити йому шоколадні цукерки))) хто зна)) може.... а поки що так