Дівчина з Данії

Jan 15, 2016 10:52



Справжня історія данського художника-трансексуала Ейнара Вегенера, натхненного своєю дружиною на операцію зі зміни статі. Все почалося з того, що дружина Ейнара - теж художник - Грета Вегенер, попросила його позувати в жіночому одязі замість хворої моделі. Спочатку художник почав представлятися вигаданим жіночим ім'ям Лілі Ельбі, а через кілька років зважився на хірургічне втручання, що в ті роки саме по собі межувало з художнім експериментом.

Розпочавшись невинною грою, подальша історія потрясла світ, коли в 1931 році Ейнар Вегенер став першим чоловіком, якому була зроблена така операція. Шлюб з Гретою був визнаний недійсним, однак, вже через рік Лілі Ельбі померла від ускладнень після п'ятої, останньої операції, яка, як вона сподівалася, повинна була дати їй можливість мати дітей.

фільм зачепив.  не історією зі зміною статі, більш за все мене вразила роль дружини художника: її емоції, переживання, неймовірний біль від того, що поруч начебто людина, яку ти кохаєш  із якою хочешь бути поруч, але ні... но вже зовсім не він, але при тому вона знаходить в собі сили до кінця бути поруч.

протягом перегляду і після  читала інформацію з різних джерел про реальних людей, життя яких лягло в основу фільму. Грета так і не знайшла свого щастя...

разное, фильм

Previous post Next post
Up