варення з аронії з яблуками

Sep 23, 2015 10:58

ще один новий в моєму арсеналі рецепт.
сестра чоловіка виділила відерце аронії, трохи наморозила, а що з рештою робити не знала. знайшла рецептик. результат сподобався.
Інгридієнти:
аронія - 1 кг
яблуко - 400 г (я брала більше)
цукор - 1,5 кг
вода - 2 стак.
лимонна кислота - 5-7 г
кориця - за смаком

ягоди промити, опустити на 3-5 хв. в киплячу воду, потім остудити в холодній воді.
Рецепт "Варенье из черноплодной рябины с яблоками":
приготувати сироп з воді та 500 г цукру, занурити в нього ягоди, довести до кипіння, проварити 3-4 хв.
залишити на 8 годин.

яблука почистити від кожури та насіння, нарізати на дрібні частки. за рецептом їх занурюють в окроп та проварюють, я цього не робила, додавала до аронії, коли вона вже частково проварилась.
через 8 год. ставимо аронію на вогонь, додаємо 1 кг цукру, трохи проварюємо, я додала яблука та варила до готовності.
в кінці додала трохи кориці, лимонну кислоту не додавала
вийшло дуже смачно, і гарно загусло.

фрукты, кухня, рецепт, заготовки, моя жизнь

Previous post Next post
Up