ікра кабачкова (як в магазині))

Jul 13, 2015 08:44



нарешті я знайшла свій рецепт кабачкової ікри.
вже за ним зварила 5 порцій: перша пішла, як проба, а потім вже в баночки на зиму закатувала.
ікра виходить за смаком дійсно, схожою на ту часів радянського союзу, за якою багато хто ностальгує.
оригінал рецепту ікри для приготування в мультиварці знайшла тут
писати буду зі своїми коментарями.
складові всі подані з урахуванням ваги очищених продуктів :
кабачки - 2 кг
морква - 120 г
цибуля - 80 г
олія рослинна - 90 г (я використовую домашню соняшникову холодного віджиму від мого тата ))))
томатна паста  - 190 г (в останню партію поклала десь по 165 г, всім цей варіант більше прийшовся до смаку)
перець душистий та чорний - по 1 г ( знову ж таки, в останню партію не додавала, а в попередню бухнула забагато ,в принципі істи можна, але гостренько, чоловікові підійде)
соль - мій варіант приблизно  25 г ( за рецептом дають від 10 до 38 г згідно ГОсту), але краще керуватися смоїм смаком
цукор - 20г
в ті порції, що консервувала на зиму за 5 хв до завершення приготування додала 10 г оцту.

як готував автор оригінального  рецепту можна подивитись за посиланням вище, моя процедура з урахуваннях помилок першої спроби наступна.
готувала в кілька дій:)
дія перша: в МВ  в режимі "жарка" обжарила очищені від кожури та насіння порізані довільними шматками кабачки, -тут МВ DEX-60  на 4 л, то 2 кг як раз під самі краї влазять, але потім коли притушуються , то вже нормально.
обжаюється на повний цикл програми, якщо залишилось багато рідини, то краще дочекатись майже повного її випаровування.
далі ставлю 2 партію кабачків на обжарку, а в цей час блендером погружним подрібнюю кабачки в пюре.
коли всі кабачки були готові і подрібнені, виклала їх у таз для варки і вже далі на плиті готувала.
поки уварюються кабачки, підсмажую терту моркву і подрібнену цибулю в мультиварці, додаю туди ж томатну пасту. потім вся ця маса також подрібнюється блендером і додається до кабачків.
все! уварюємо до готовності, солимо, перчимо, уксус і по гарячих стерильних банках розкладаємо.
банки з ікрою накриваю кришками і стерилізую в духовці десь 35-40 хв.

звертаю увагу, що під час доварювання вже подрібненої ікри, вони дуже сильно булькає і сильно бризкає. перший раз, коли готувала в МВ, то дуже про це пошкодувала: заляпане було все, прикрита кришка не дуже допомагає в цьому випадку.
в тазу теж булькає, але не так сильно.
і ще, з мого спостереження: чим краще випарюється рідина з кабачків на першому етапі, тим менше потім бризк.

з 2 порцій продуктів за рецептом  вийшло в мене 5 банок по  0,5 л + була ще 1 на 750 мл (але лопнула після накладання ікри ((( добре, що над столом, але на ноги ) і ще трохи на пробу залишилось



кухня, рецепт, фото, заготовки, село, рукодельное, 2015, овощи, моя жизнь

Previous post Next post
Up