бруньки

Apr 07, 2015 14:07





Бруньки бузку - протидіабетичний засіб. Вони містять дуже багато дубильних речовин і біофлавоноїдів. Якщо просто пожувати кілька бруньок бузку, значно покращиться травлення.

Бруньки берези - входять у збори для лікування шлунку, суглобів, онкологічних захворювань. Це також гарний засіб від застуди.

Бруньки вишні лікують щитовидну залозу.

Бруньки всіх хвойних корисні при бронхо-легеневих захворюваннях.

З маленьких соснових шишечок можна варити варення. Просто залийте їх сиропом і проваріть. Таке варення смачне і добре допомагає від кашлю.

Бруньки тополі діють як прополіс і лікують багато чоловічих захворювань (зокрема простатит). 100 грам бруньок разом з маленькими гілочками потрібно залити горілкою, настоювати на новий місяць 14 днів, потім пити по 10-15 крапель на день.

Для судин дуже корисні бруньки шипшини, глоду, чорноплідної горобини. Бруньки цих дерев так само актуальні і для людей з вадами зору.

Бруньки смородини - добрий протиалергічний засіб, налагоджують роботу всіх систем організму.

Бруньки можна жувати свіжими (2-4 бруньки зірвати просто з дерева чи куща і з’їсти), а можна заварювати як чай. Для того, щоб бруньки встигли віддати воді корисні речовини, їм достатньо настоятися всього 5 хвилин.
від Олени Кареліної

травы, полезное, интересное, репост, здоровье

Previous post Next post
Up