львівський сирник

Feb 04, 2015 09:50



робила вже вдруге
в перший раз було лише 2 яйця, але хто ж буде чекати. якщо запекло в одному місці)))
і сир погано віджала, трохи пустив сиворотку (сиРОватку???)
але все одно було смачно, навіть Льоша їв.
робила за цим рецептом
вчора був дубль2, трохи рекомендацій з цього посту
на цей раз я більш ретельно і вже керуючись першим досвідом почаклувала і отримала більш вдалий результат.
в рецептах у дівчат все красиво з фото є, собі збережу інги і послідовність, за якою я робила.
інгредієнти:
500 г мягкого сиру (творога)  - в мене домашній (ретельно віджатий і перетертий блендером (в чаші з ножем))
5 яєць
200 г цукру (можно менше, як на мене дуже солодко)
100 г вершкового масла кімнатной температури
2 ст ложки манки
цедра 1 лимона - терта
трохи изюму (промити, залити кропом, віджати, просушити рушником)
в мене було трохи вишен з наливки - вони теж туди пішли (віджала та обваляла у крохмалі)

жовтки відділити від білків, ретельно збити їх з цукром, додати масло, манку, ізюм, цедру
окремо збити білки до середніх піків.
обережно ввести білки до сирної маси
перекласти в форму для випічки (в мете прямокутна форма для кексів, застеляю пергаментом та змащую рослинною олією)
випікати близько години.
дати трохи охолонути, змастити глазур'ю. і на ніч в холодильник. (я ставлю на дерев'яну доску, звершу накриваю формою, в якій випікався сирник)


глазур: 1 ст. л. масла, 2 ст. л. цукру, 2-3 ст. л сметани, 2 ст. л. какао.
масло розтопити, додадити інші інги, ретельно перемішати, довести до кипіння

кухня, рецепт, фото, выпечка

Previous post Next post
Up