після кожної банки кажу собі: все! в цьому році остання))
а потім....
помідорки за матусиним рецептом +
лечо з минулорічної знахідки , ех, до кетчупа в цьому році не дійшла черга((
збережу рецепт помідорів, бо загубиться:
прянощі за смаком (мама додає кріп (рос. укроп), лавровий лист, перець чорний, часник, вишневий лист)
1 заливка: окропом на 15 хвилин
2 заливка: на 1 л води 1 ст. л. солі, 2,5 ст. л. цукру, 2 ст. л. оцту
було дуже жарко ))
соки варилися в соковарці
сировина вся з дачі: яблука, груші, виноград, японська айва
наварилося і в "чистому" виді і в міксах)) вз м'якоттю і без
не знаю , як це правильно назвати, наперно, варення: слива, груша
через перебої з електрикою в нашому під'їзді, довелось морожену малину переварити теж на варення
вчора маринувала буряк, на задньому плані
рецепт знайшла
тут чомусь нема в рецепті оцту, додала по 1 ст л. на 920 мл банку
стерилізувала в духовці
раніше не робила взагалі заготовок з буряку, але добре пам'ятаю, що в дитинстві бабуся дуже часто готувала щось подібне
Консервована буряк «гарна дівчина»
Інгредієнти:
1 кг буряка,
150 г цибулі,
2 ст.л. солі,
3 лаврових листа,
8 горошин запашного перцю,
3 гвоздики,
4 горошини чорного перцю,
Приготування:
Відваривши буряк, відразу опустіть її на кілька хвилин у холодну воду, очистіть і наріжте середніми кубиками. Цибулю наріжте кружечками. Покладіть буряк в банки, перекладаючи цибулею і прянощами, і залийте гарячим розсолом, приготованим з 1 л води і солі, доведеним до кипіння. Стерилізуйте банки: 0,5 л - 30 хвилин, 1 л - 40 хвилин. Засукайте.