Henkilöbrändäyksestä ja rehellisestä ansioluettelosta

Oct 02, 2016 22:17

Tässä ammatillisia ja urahaaveellisia juonitteluja tehdessä olen löytänyt itseni useampaan kertaan tuijottamasta Linkedinin ehkä piinallisinta kohtaa. Summary. Mitä siihen pitäisi siis kirjoittaa? Koska kyseinen kenttä on vainonnut itseäni siitä saakka, kun kyseiseen palveluun joitakin vuosia sitten liityin, päätin oikein perehtyä tässä työnhaun ja CV:n päivittämisen ohessa niin sanotusti henkilöbrändäykseen. Luin aiheeseen liittyviä blogeja, artikkeleita ja lehtijuttuja. Näissä kaikissa kehotettiin luomaan itsestään oma narratiivinen tarina, ikään kuin oman elämän tarina, jonka siihen Linkedininkin Summary-kenttään voisi tiiviisti laittaa. Erityisesti kehotettiin kaikessa henkilöbrändäykseen liittyvässä olemaan rehellinen ja oma itsensä. Kertomaan, mitkä ovat juuri minun intohimoni, ilonaiheeni, kunnianhimoni ja haaveeni.

Eli tästä pesee:

Olen entinen ikuisuusopiskelija ja poden kroonista ikäkriisiä, enkä halua koskaan kasvaa tylsäksi ja vastuulliseksi aikuiseksi. Valmistuin työttömäksi filosofian maisteriksi alalta, joka tuntui helpoimmalta kouluaineelta lukiossa. Maantieteessä 17-vuotiaan itseni mielestä upeinta olivat tulivuorenpurkauksista ja maanjäristyksistä kertovat katastrofijutut. Nykyisin maantieteessä siisteintä on se, että sen varjolla pääsen tuijottelemaan karttoja ihan työkseni ja voin leijua muille ihmisille, etteivät maantieteilijät koskaan eksy.

Nykyisessä työtehtävässäni tuijottelen vuoroin karttoja ja ilmakuvia, mietin miten korvata tolppia ja juttelen puhelimessa mukavia enimmäkseen ikääntyvien ihmisten kanssa. Ja toisinaan vähemmän mukavia.

Tulevalta uraltani odotan työtä, jossa voisin tienata säännöllisinä vuorokaudenaikona tarpeeksi paljon rahaa, jotta voisin rauhassa keskittyä vapaa-ajallani harrastuksiini. Sekä kustantaa esiintymispukuni.

Intohimoni:

esiintyminen ja tanssi. Se, että seison lavalla yleisön edessä ja tiedän kaikkien ihmisten katsovan vain minua

loputtomien pitkien ficcien metsästäminen ja lukeminen. UST on lempitagini ja en ole vielä koskaan löytänyt ficciä, joka olisi liian pitkä luettavaksi. Nykyiset suosikkiparitukset: Sherlock/John/Mary, Rey/Kylo Ren/Hux, James/Sirius, Arthur/Merlin, Starbuck/Apollo, Ander/Hawke/Fenris

ikuisen nuoruuden tavoittelu. Joka kerta, kun pääsen esittämään henkkarini baarissa hypin riemusta seuraavan viikon.

Tequila. Turha sitä on kieltäkään. Navalta juotuna, luonnollisesti

Vaihtoehtoiset todellisuudet ja niihin uppoaminen. Skyrim, Dragon Age, Sims, jne. Ajoittain useimmiten tavallien arki ja todellisuus ovat yksinkertaisesti liian tylsiä ja pakenen niitä joskus pitkiksikin ajanjaksoiksi vaihtoehtoisiin ja mielenkiintoisempiin paikkoihin.

Keittiöpsykologia ja muiden ihmisten elämän analysointi. Mieluiten viinilasin äärellä.

Hämmentäminen. Rakastan sitä, miten saan ihmiset ympärilläni hämmentymään minusta. Että osaankin olla arvoitus joillekin.

..........

En ole ihan varma, palkkaisinko edes itse itseäni tämän kirjoituksen valossa. Lienee siis parasta jättää se tänne journalin kätköihin ja pitää se Linkedinin Summary -kohta edelleen yhtä tylsänä ja mielikuvituksettomana kuin ennenkin.

Se siitä henkilöbrändäyksestä. Rehellisyys ei todellakaan kannata työtä hakiessa.
Previous post Next post
Up