Про політичну націю

Feb 06, 2018 00:12

Політичний націоналізм можливий тільки на основі етнічного. Бо політична нація (справжнє значення терміну) - це етнічна нація, що переймається політичними проблемами, а не сидить по хуторам, а не збірна солянка інтернаціоналів і безнаціоналів. Не можна бути патріотом України (як спільноти-громади-народу-нації, звісно, бо патріотизм території це нонсенс) не будучи етнічним українцем, бо тоді твій світогляд не є українськоцентричним, а є центричним відносно іншої групи (нації) людей.. А от етнічним українцем можна бути незалежно від "групи крові". Є недавній приклад - Жизнєвський-Локі і більш давній - Василь Вишиваний (Вільям Габсбург). Та, таких, звісно, тисячі...

Далі. Я не розумію різниці між етносом і національністю. Тому, пишучи "українець" маю на увазі саме українець. Ніяких окремих "політичних" чи "етнічних" чи "економічних" чи "фінансових" чи "військових" українців не існує. Якщо ти член сім'ї - то ти член сім'ї, а не "політичний" член сім'ї.
"Етнос, народ (запозичено з грецької мови через латинську (старолатинське: ethnicus); грецьке ἐθνικός «племінний; народний; язичницький» є похідним від грец. ἔθνος - «громада; плем'я, народ», етимологічно «група своїх людей»)"

Етимології, Тупим ліберастам на замітку, Семантичні війни

Previous post Next post
Up