Цей день в історії

Oct 01, 2017 15:07

Оригінал --- https://peaceinukraine.livejournal.com/3030192.html

1648 - козацькі полки захопили фортецю Кодак на Дніпрі. Тобто Єкатєріна ІІ (Німкеня), типу росіянська імператриця, не мала жодного відношення до Катєрінослава тощо.

1727 - на генеральній раді у місті Глухові Данила Апостола обрано гетьманом. Був 5й рик як Мцковія назвалась Росієй...

1926 - Київський оперний театр отримав назву Київська державна академічна українська опера, (сьогодні Національна опера України ім. Т.Г. Шевченка). Майже з самого початку опера сталаодною з найкращих у Російській імперії.

1929 - численні арешти в Україні членів вигаданої сталінцями Спілки Визволення України (СВУ), початок масового винищення української інтелігенції.

1929 - знищенj Чудівскій Монастир. Монастир заснований святителем митрополитом Київським і всієї Русі Олексієм в 1365 рік (Мацковского Гундяєвского патріархату не було в принципі) на згадку про чудове зцілення від сліпоти Тайдули, матері хана Золотої Орди Джанібека, що стала бачити молитвами Олексія.

1938 - гітлерівські війська ввійшли на територію Чехословаччини й окупували Судети. Приблизно як московіти окупували Крим.

1948 - почалась експлуатація газопроводу Дашава-Київ завдовжки 513 км. З 1951 року Москва готує їсти та обігріває свої квартири галицьким газом. Та навіть російські міста, що не мали сполучення з трубою, також отримували український газ, але в балонах. Це при тому, що українські населені пункти й далі заготовляють дрова й вугілля. За мінімальними підрахунками, з Західної Україну в Мацкву і в Росію викачали понад 500 мільярдів кубометрів газу.

This entry was originally posted at https://argument-q.dreamwidth.org/70815.html. Please comment there using OpenID.

пам'ятай!, чехія, історія, газ, крим, срср-репресії, історія україни

Previous post Next post
Up