Як виглядає типове німецьке село. ФОТО.

Feb 08, 2017 04:56

Оригинал взят у olga_den_f в Як виглядає типове німецьке село. ФОТО.



У 80-мільйонній Німеччині є багато тисяч сіл, і всі вони, загалом, не дуже сильно відрізняються між собою.
Хоча свої нюанси є скрізь.

Практично всі села мають багату історію, яка йде своїм корінням на кілька століть назад.

У центрі села, як правило, розташована адміністрація, церква, ратуша, автобусна зупинка. Поруч висить детальна карта села, так що дорогу до потрібного будинку можна знайти без проблем.




Всі будиночки у селах досить сучасні і виглядають пристойно. У деяких регіонах збереглося багато старих фахверкових будинків.







Вулиці чисті - ніде немає ні сміття, ні калюж, ні бруду.




Газони і кущі педантично підстрижені.




Всі тротуари і доріжки викладені плиткою. Доріжка елегантно оминає дерево.




На дахах будинків часто можна побачити сонячні панелі. Німці уміють економити та дбати про природу.




Зверніть увагу на паркани. Вони всі дуже низенькі і прозорі, часто навіть просто умовні. Тут, як правило, не будують високих парканів та не ховаються від світу.




Часто у селах можна побачити салони відомих автовиробників. Наприклад, Mitsubishi.




Вулицями іноді проїжджає сільськогосподарська техніка. Як і всюди в Німеччині, популярні ящики для старого одягу (зліва).




Автобусна зупинка







Часто зустрічаються меморіали солдатів, загиблих у Першій світовій війні.




У Німеччині прийнято на вході в будь-яке житло писати прізвища мешканців. На домофонах, наприклад, не буває номерів, завжди буде висіти список прізвищ господарів з кнопкою навпроти кожного. У приватних будинках прізвище власника пишуть на вході.







Часто можна побачити як німці продають овочі та фрукти власного виробництва. Просто залишають їх на вулиці та пишуть ціну, а бажаючі купити залишають гроші і беруть потрібну їм кількість товару. Все побудовано на довірі та чесності.




Ось так виглядають таблички, які висять на кожному дереві або стовпі, де є гніздо лелеки. "Збереження місця проживання - запорука майбутнього для лелеки", - повідомляє напис.
Щороку лелека повертається в старе гніздо, тому його руйнування загрожує виду. Внизу ведеться статистика, скільки пташенят було виведено в цьому гнізді.




Такі таблтики можна зустріти у села, де раніше проходив кордон між НДР та ФРН: "тут Німеччина і Європа були розділені до 10 годин ранку 7 грудня 1989 року".




А це дороги у німецьких селах.










Але їздити потрібно дуже обережно. Обмеження швидкості в населеному пункті - 50, а то і 30 км / год. І якщо знак говорить 50, то це не означає, що можна їхати 60, хіба що вам не шкода 15 євро. За більш високі перевищення штрафи безбожно збільшуються.




культура, побут це гарно, краса, архітектура, екологія, німеччина, економія, природа й людина, дороги, енергетика

Previous post Next post
Up