Première Sweeney Todd, gevangen in een verhaal

Jun 23, 2007 10:06

Whohoooo! Gisteravond was de première van Sweeney Todd en de krant spreekt van een staande ovatie

Sweeney Todd: ‘Alleen maar superlatieven’
VEGHEL - Een aanhoudende staande ovatie, enthousiast gejoel, veel bloemen en zo’n 35 jonge spelers, die dit eerbetoon met stralende gezichten in ontvangst namen. Dat was vrijdagavond de apotheose van een tweeëneenhalf uur durende, zinderende première van ‘Sweeney Todd, gevangen in een verhaal’; in de Blauwe Kei op het toneel gebracht door Young Stage Affairs.




Het publiek kreeg een ‘smakelijke’ musical voorgeschoteld. Sweeney Todd werd overtuigend gespeeld door 35 kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar, samen met twee volwassen spelers: Frank Bovelander als kapper/moordenaar Sweeney Todd zelf en Joyce van de Sangen als het écht gemene brein Mrs Lovett. Met haar indringende ‘Sweeneeeeeey’ zit ze voortdurend de kapper op de huid om naar kinderen te zoeken. Mrs. Lovett is immers dol op kinderen…. als vulling in haar pasteitjes. Marianne van Laere schreef rondom het klassieke thema van de kappermoordenaar en zijn behulpzame buurvrouw een heel nieuw verhaal. Erik van Vugt nam de muziek voor zijn rekening en Berdy Maertens tekende voor de dans. Voeg daarbij een zeer fantasierijk decor, prachtige kostuums en grime en het resultaat is een uiterst boeiende, toegankelijke voorstelling, voor jong en oud. Marga de Geus toonde zich na afloop een tevreden productieleider: “Het was super. Geweldig zoals de kinderen het gedaan hebben. Ik kan alleen maar superlatieven bedenken!”
De voorstelling is nog te zien in De Blauwe Kei op zaterdag 23 juni om 14.00 en om 19.00 uur en op zondag 24 juni om 14.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stageaffairs.nl en het UITpunt












Previous post Next post
Up