Старовинний бамбетель - надійний друг креативного ресторатора!

Apr 13, 2016 17:47

Відкриваючи кафе або ресторан в тематичному українському стилі, власник завжди роздумує про те як лаконічно та правильно сумістити ідейну концепцію з функціональністю та бюджетністю. Створити інтер’єр закладу оригінальним, цікавим і не таким як у всіх..
В даному випадку поговоримо про варіанти розміщення людей у залі. Як варіант різноманітні лави, стільці (дивани думаю з українського старовинного інтер’єру виключимо). Дані пристрої для сидіння виготовляються з різних матеріалів величезною кількістю фірм які займаються деревообробкою. Максимум на що може розраховувати власник ресторану чи кафе це якісні та надійні вироби з дерева які будуть за зовнішнім виглядом зроблені «під старовину». Ціни на такі вироби не вирізняються дешевизною - вартість дерева, робіт та розхідних матеріалів не дає можливості зробити їх дешевими. Поряд з тим ці речі не несуть тої так необхідної в закладах такого плану автентичності. Не пронизують його духом справжнього українського побуту. І саме основне зовсім не в’яжуться з іншими елементами декору які цілком можливо є автентичними (глиняними глечиками, прялками, колесами від возів, вишиванками, тощо).
Одним з варіантів вирішення даних проблем може бути введення в якості пристрою для сидіння старовинного бамбетелю. Бамбетель (від нім. Bankbettel) - лавка-ліжко, яка розсувається для спання та складається для сидіння. У 19 ст. та на початку 20 ст. на Галичині в розкладену лаву клали сінник, і на ній спали, водночас часто виконувала функцію скрині. Кришкою на день закривали висувну шухляду-лежак, вимощену соломою. З'явилася така лавка-ліжко в українських селах в останні роки австрійського панування. На даний час предмет майже повністю зник з реального повсякденного користування. Бомбетель виготовлявся з хорошого добротного дерева, майстрами які в той час робили речі які мали служити довгі-довгі роки. На лаві комфортно розміститься 4 особи. Габаритні розміри будуть добре підходити у співвідношенні до столів оптимальної висоти та ширини. Кожен з таких предметів можна оздобити різноманітними національними візерунками, різьбою, та надати відповідно до навколишнього простору колір. Враховуючи те, що на даний час в інтернет просторі можна без проблем купити хороший бомбетель за 800-1000грн вклавши приблизно ще 1000-1200 гривень можна отримати пристойний інтер’єрний артефакт який дивуватиме Ваших відвідувачів довгі роки.

livejournal

Up