Святе цілюще джерело села Раковець

May 24, 2015 23:43

Сьогодні завдяки нашому Тарасу побували в дуже красивому місті. Там повітря як в Карпатах, тихо, затишно, зелено, немойвірно гарно...
В 20 кілометрах від Львова знаходиться велике село Раковець. Там з під гори, на якій розташована церква св. Маковеїв, тече джерело, за легендою - з цілющою водою. З цього джерела починається маленька річечка. Люди надали джерелу цивілізованого вигляду, огородили його, зробили каскадом в два яруси: в першому можна набирати питну воду, а в другому (нижньому) - омиватись.
Кожну суботу і неділю в 18-00 проходить служба. Ми як раз приїхали в 18-00 і були на службі.
Люди приїзжають з пляшками, 20-літровими бутлями і набирають воду. Вона дуже студенна. Також люди проходять 12 кіл по воді і моляться, щоб Господь зцілив їх від якоїсь недуги...
Саме джерело має досить цікаву історію. Ще за австрійських часів, на місці сучасного джерела було поле. Під час сільськогосподарських робіт власник виявив, що з під землі, пробивається джерело. Невідомо чому, але чоловік звелів його замурувати. А після того, як джерело замурували, чоловік несподівано осліп.
Так прожив він сліпим два роки. І от, одного разу, йому приснився сон, в якому було сказано, що він прозріє лише тоді, коли відкриє джерело, та тричі вмиє обличчя його водою. Чоловік прислухався до незвичайної поради, і виконавши вказане - вмить прозрів. На подяку за зцілення, звів муровану капличку неподалік джерела. Під час другої світової війни, капличка була розібрана, і відновлена уже за незалежності України. Хоча дехто каже, що капличка була збудована в честь появи чудотворної ікони. Хоч думки розходяться, але все одно, є дещо, що об’єднує обидві ці історії. Це те, що поставлена вона в знак великого Божого чуда.
Джерело це є благословенним та цілющим. Кажуть, що в сиву давнину, над цим джерелом навіть об’явилася Матінка Божа. З того часу і почали проводити служби Божі в капличці і церкві.
На початку 90-тих, в Раковець приїжджали науковці з Одеси, вони проаналізували воду, і виявили в ній великий вміст срібла. Ця вода вилікувала багато людей, від найрізноманітніших захворювань. Але безперечно, не срібло надає цілющі сили джерелу, а щира молитва. Адже кажуть, хто пройде дванадцять кіл по воді, зі щирою молитвою, яка буде лунати із глибин серця, того Бог зцілить від будь якої недуги. Головне вірити в це, адже для Бога немає нічого неможливого.




джерело, раковець, свята вода

Previous post Next post
Up