Термальні купальні в Мішкольц-Тапольца (Угорщина).

May 13, 2015 00:55


Ми не майстри планування мандрівок зазделегідь. :-)
В нас вже дуже спонтанно і несподіванно.
Сьогодні ми ще вдома, а завтра вже з трьома дітьми кудись мандруємо.
Так було і на цей раз. :-)
Виїхали 3-го травня. Хотіли зранку, але в Роми турнір з шахів, він дуже хотів грати, тому виїхали лише в 4-й дня.
Їхали через Чоп - на кордоні все було супер швидко, незважаючі на те, що нас вперше відправили дивитися на яму.
Першою нашою точкою був Мішкольц Тапольца - термальні купальні.
Зупинялися в апартах - https://www.booking.com/hotel/hu/amaretto-sza-lla-s.uk.html?aid=339530;label=postbooking_confemail;sid=0a5c17f9fad36c5ee5a54d0c234837e9;dcid=1;dist=0&type=total&
Можу їх сміливо рекомендувати - було душевно. Хазяїн дуже гостинний і приємний. Є стоянка для машин. Пропонують сніданки за 3,5 євро з людини. Ми брали - було смачно і поживно - яєшня чи омлет для кожного, сир, м"ясо, ковбаса, помідори, чай, кава, фрукти.
Він же запропонував квитки в терми, дешевше ніж в кассі.
Ціна за нашу сім"ю - 9000 форінтів або 30 євро.
Мішкольц-Тапольца оточена 1150 га букового лісу, в якому влаштований чудовий парк з відкритим пляжем і печерної купальнею.

Особлива привабливість єдиної в своєму роді в Європі купальні полягає в тому, що вона розташована в природних, вимитих за тисячоліття термальними водами, печерах. До печерної купальні відноситься також відкрите термальне озеро з теплими джерелами, насиченими різними газами. За висновком лікарів, повітря печери надає оздоровчий вплив при катаральних утрудненнях дихання, астмі. Хоча, якщо чесно, в замкнутому просторі і з випаровуванням води мені було не дуже комфортно через деякий час.
Вода, вапняно-воднево-вуглекислого типу, містить йод, бром, кальцій, магнезії-метаборну і метакремнієвої кислоту, а також радон
На вулиці басейни ще не працювали - сезон ще не розпочався. Це, звичайно було трохи прикро, бо там були для дітей гірки.
Всередині дійсно гарно. Плаваєш собі в печерах - дуже незвично і цікаво. Є зіркова зала - там темно, на стелі - зірки, місяць, дуже цікаве оформлення.
























Після купалень ми погуляли в парку. Там був цікавий атракціон, поки що більше ніде його не бачила - катання на бобслеях. Як американскі гірки, але керувати треба самому - гальмувати, пришвидчуватися. Можна кататися одному чи вдовох на одному бобслеї.
А ще потім ми їли смачнющий суп-гуляш. Дійсно нереально смачний!
Перший дінь мандрівки закінчився. :-)

терми, термальний курорт, сім'я, термальные бассейны, відпочинок, Угорщина

Previous post Next post
Up