Ресторани, кнайпи, бари, майстерні і кафе Львова, які я люблю. :-)

Apr 02, 2015 23:41

Багато друзів, які збираються у Львів, просять мене порадити ресторани і кафе.
Робила це стільки разів, що вирішила присвятити цьому цілий пост. :-)
І потім тільки давати ссилочку.
У Львові дуже багато кафе, барів, ресторанів. На кожному кроці ви можете зустріти нове кафе. :-)
У всіх я не була. Але розкажу про ті, де побувала і які чимось запам"ятались.
Це все дуже суб"єктивно. Всі ми маємо різні смаки і уподобання. :-)
У Львові не просто кафе, куди приходять поїсти. Швидше за все, туди приходять не за їжею, а за атмосферою. :-)

1. Мережа Вероніка-Чорний кіт-Амадеус.
Мені більше всього подобається Чорний кіт. Затишний, такий поважний заклад. Дуже привітні офіціантки.
Дуже смачна кухня. Але зовсім не дешева. Я би навіть сказала - дорога! :-) Але блюда цікаві, доволі великі порції, готуються з-під ножа - нам подобається!
Рекомендую чай імбир-журавлина їх власного приготування - смакота! В Вероніці спробуйте галицький сирник, еклер або якийсь тортик на вибір. Вони дійсно смачні! І круасани з данішами теж  дуже непогані! Влітку в Вероніці роблять смачне морозиво різноманітних смаків.


2. Кумпель-групп
От їх сайт - http://kumpelgroup.com/
Там і меню можна проглянути, і багато чого цікавого подивитися. :-)
Сюди входять Кумпель Новий, Кумпель Старий, Голодний Микола, Cafe1, Штрудель Хаус і скоро відкривається новий заклад на вулиці Шевська, дотичної до площа Ринок - ресторація Бачевських.
Кумпелі - для тих, хто любить пити пиво. Тут є власна пивоварня, і пиво варять непогане. Сама я ніколи в житті пива не пробувала, тому не можу бути експертом. Але експерти кажуть. що найкраще пиво в Львові - саме тут!
Меню теж доволі цікаве і колоритне. Тому, якщо ви приїхали у Львів, хоча би раз побувати у Кумпелі ви просто зобов"язані! Попасти сюди не так просто - ресторани коритуються популярністю, на свята бронювати столики не хочуть, бо до них і так стоять черги. :-)
Голодний Микола знаходиться майже на виїзді зі Львову, на вул. Стрийська. Туда варто їхати з дітьми, їм там буде цікаво - там можна прямо в приміщенні половити рибу чи погратися в ігрововому куточку. Не кімнаті, а саме ігрововочу куточку.
У Львові взагалі дітей не дуже балують. Кількість місць, де дітям буде цікаво можна порахувати на пальцях. Причому, одної руки. :-)
Cafe 1 - любить мер міста Садовий. Я його, чесно кажучи, не розумію. Зроблений під львівську квартиру, тісний, темнуватий. :-) Мені там не комфортно і не смачно. Це ж мій відгук, правда? Тому я пишу свою думку. :-)





3. Ресторан Мушля з"явився у Львові не так давно, але особисто мені дуже полюбився. :-) Прямо на площі Ринок. Якщо точніше - Площа Ринок 35. Його головний недолік - дуже затісний. Але смачно! Лобстери, устріци, креветки - все свіже і дуже смачне! Раніше ціни були смішні, зараз вже не так весело. :-) Але спробувати варто! Рекомендую плато для компанії, різотто і шпріц-апероль! :-)


4. Біля Мушлі знаходиться відомий ресторан Кентавр. Я його люблю. :-) І ніби нічого особливого в меню немає, але мені там смачно! Там є, наприклад червоні вареники, бо тут додали буряк. Дуже смачний фаршмак! Нуууу дуже смачний! Смачний холодець! Смачний салат в круасані... Ну ви зрозуміли, мені там все смачно. :-)


5. Ресторан Атляс знаходиться зовсім недалеко від Мушлі і Кентавра. Там смачно далеко не все. Іноді навіть зовсім не смачно. :-)
Але наполегливо рекомендує випити там шпріц-апероль, якщо ви його любите, так як я. :-) А ще там непогана помідорова зупа. Спробуйте! :-) Салати теж доволі смачні!





6. Не можу не порадити Криївку. Все ж таки цей ресторан - самий відвідуваний по всій Європі, ви маєте сюди заглянути. Більшість моїх друзів я вожу сюди просто на екскурсію, але іноді ми тут і їмо. Їжа трохи зажирнувата як на мене, але один раз спробувати можна! :-) Дуже гарний вид з даху будинку.




7. Майстерня Штруделів. Або Львівські Пляцки знаходяться відразу біля Криївки. Через вікна ви можете спостерігати за тим, як готуються штруделі, які ви зараз будете куштувати. Мій самий любимий - маковий з вишнями. Це смммммакота. А ще смачний - лососевий зі шпинатом. Штруделі зручно брати з собою, тому що місця в кафе не дуже багато. Їх зручно їсти на сніданок - швидко, поживно і смачно! Не забудьте взяти соуси з собою, вони дуже смачні!


8. Ресторан М"яса і справедливості - вул. Валова 20.
Найсмачніше м"ясо у Львові для мене готують саме тут! Стейк з телятини прожарки Медіум - це казкове м"ясо! Раніше вони смажили все на мангалі. А потім з"явилася хоспер-піч, і м"ясо мало стати ще смачніше. Але чомусь не стало. Тому тепер ми завжди просимо - стейк Медіум на мангалі! І тільки так!
Ще тут смачні овові-гриль, овочевий салат з олійкою чи сметаною і печена картопля. Візьміть собі до м"яса наливочки - ви будете задоволені поєднанням смаків.
А ще М"яса і справедливості - дуже антуражний ресторан! Сюди приходять з"їсти шмат м"яса і пофоткатися в клітці боржника. чи з різними знаряддями катувань..
Тут є свій кат, ви це знали? :-) А як не знали, то приходьте і подивіться! А ще тут відтинають голову Ксені. Але не лякайтесь, Ксеня - то великий шмат ковбаси. Все це відбувається під гнетючу музику, і хоча разок варто глянути своїми очима. :-)






9. Старгород - площа Римлянина 1, має просто величезні розміри. І власну пивоварню, куди проводять безкоштовні екскурсії. Пиво тут гірше, ніж в Кумпелі, кажуть знатоки.
Багато хто недолюблює Старгород. Звичайно, в нього є свої мінуси. Але для мене в ньому є і плюси. На вихідних по вечорах з дітьми бавляться аніматори. Оскільки приміщення велике, то вони і в футбол можуть пограти, і в лови побігати, і помалювати. Влітку для дітей є великий батут на вулиці
В неділю проводять для дітей безкоштовні кулінарні майстер-класи.
В п"ятницю для дорослих є вечірні шоу.
На найбільшому вертелі України засмажують теля чи свинку. Тут є смачний банош.
А ще тут є пісне меню, що я дуже ціную. :-)
Кожен вечір проходять пісенні заспіви. Це таки собі змагання піснями між столиками. :-)
А потім ще можна потанцювати! :-)
Мінуси - бидлуваті охоронці і гамірно ввечері.






10. Будинок легенд, Гасова Лямпа - ресторани не для їжі. Це атмосферні, неповторні, цікаві місця. Їжа там дуже посередня, ІМХО. :-)
Але випити горнятко чаю і пройтися по всім поверхам ви просто мусите! Якщо місце знайдете :-)






11. Якщо ви з дітьми - зайдіть в Майстерню карамелі. Якщо пощастить - побачите як робиться карамель і спробуєте її ще теплою. А як ні - то просто купите смачну карамель собі чи на подарунок. :-)


12. Фешн-Клаб - взагалі-то це гламурний нічний клуб. Тут збираються головні тусовщики Львова. :-) Але ящо ви у Львові в будній день, і хочеться вдень недорого поїсти, зайдіть на бізнес ланч в Фешн Клаб. Це дуже популярне місце в обідній час і тут смачно готують. :-)
Але навіть якщо ви не встигли в обідній час, то дуже різноманітне і цікаве меню. Воно більше європейскьке, ніж українське, є карта десертів і коктейлів. Навіть є дуже непогані суші. :-)


13. Шампанерія Хачапурі і Хот-дог - цікавий і смачний заклад. Має теж дуже мало столиків, тому попасти сюди теж завжди складно. По назві закладу зрозуміло, на чому він спеціалізується. )) Це шампанське, хачапурі і хот-доги. Я хот-доги не люблю. )) Але тут є хот-дог з кров"янкою! )) Ммм, смачно! І хачапурі теж дуже і дуже смачненькі. Ще є різні коктейлі на основі шампанського. Смачна панна-кота.







14. Львівська копальня кави - площа Ринок 10 - відразу спускайтесь в шахту, де видобувають каву. :-) Замовте собі запаяну каву і побачте незабутнє фаєр-шоу. :-) А до неї замовте сирник - вам має сподобатися. :-)
А коли підніметеся нагору, можете купити каву у подарунок, тут завжди черги. :-)




15. Ще можете зайти в Майстерню шоколаду - вул. Сербська 3. Але це місце відомо всім і давно, тому включаю його в список через повагу і наявність дитячої кіманти, що такі рідкість у Львові!



16. Ще дуже непогана кнайпа "Пструг, хліб і вино" - вул. Братів Рогатинців 49. Там подають річкову форель в різному виконанні, смачні канапки і вино. А ще там є смачненька прополисова настоянка. :-)




17. Якщо ви хочете погуляти з дітьми в парку - то вам в Стрийський парк. Там є гарне озеро з лебедями. Тут можна покататися на велосипедах.
А після прогулянки відпочити в ресторані Деліс. Тут і є велика дитячі кімната! І дуже непогане і недороге дитяче меню. Доросле меню дороге, відразу попереджаю. Але доволі смачне. :-)


18. Якщо ви шукаєте саме українську кухню, раджу кафе Вулик на вулиці Грушевскього 16.
Тут невисокі ціни, великий вибір страв і по-домашньому смачно. Тут теж є банош. :-)

19. Всі мої друзі знають, що найсмачніші еклери роблять в Цукерні на Староєврейській 3. :-)
Деякі підсіли на них, доводиться привозити нові дози еклерів в Київ. :-)
А ще тут смачний гарячий шоколад. А влітку - морозиво власного приготування.
Ще дуже непогані яблучні і вишневі штруделі, торти Наполеон і Празький.


20. Для дітей, які захоплюються книжками про Гаррі Поттера буде цікаво зайти в кафе Три мітли.
Знаходиться на площі Яворського 1.
Їжа не можу сказати, щоб дуже смачна. Але назви страв оригінальні, є доросле і дитяче маслопиво, мантії, чарівні палички.
Один раз тут побувати точно варто! :-)


Швидше за все, я щось упустила. Але це наразі все, про що я згадала. :-)
Я навмисне не включила в огляд декілька львівських кафе, які є досіть відомі, але вони мені категорично не подобаються. :-)

кумпель, вероніка, атляс, кафе, їжа, деліс, кнайпа, м"ясо і справедливості, львів, старгород, кентавр, цукерня, бари, чорний кіт, ресторани, шоколад, шампанерія ХХ, стейк, криївка, мушля

Previous post Next post
Up