Про Шампанерію ХХ (Хачапурі Хот-дог) на Л. Українки 29, Львів

May 28, 2014 13:42

Були вчора в Шампанерії ХХ (Хачапурі і Хот-дог) на Л. Українки 29.
Власник ресторанів «Тарон», «Кентавр» та «Mons Pius» Вардкес Арзуманян відкрив ще один ресторан - Шампанерію ХХ.
Великий вибір шампанскього, як і ігристих вин - українскьких, французьких, іспанських, італійських, грузинських. Напої усіх виробників, окрім Франції, можна придбати на розлив. В середньому ціна за 150 мл коливається від 14 грн. - українського виробника, до приблизно 30 грн. - іноземного.
Є 4 види коктейлів - я взяла свій улюблений шпріц-апероль. :-) Не можу сказати, що він був надзвичайний, але досить непоганий. Ціна, наскільки я пам"ятаю 35 грн.


Називається заклад саме Шампанерія “Х&Х”, тому що тут є тільки 2 різновиди страв - хот-дог та хачапурі. Х&X - це скорочення від хот-догу і хачапурі. :-)
Хот доги є трюфельний, Нью-Йоркер, смокі, чіз дог, корн дог і щось інше - я стільк не запам"ятала.  Ціна за один - 32 грн. Ми брали 1 на пробу. ) Я не їм хот доги, але дочка і чоловік сказали, що досить смачний. :-)
Рекомендують запивати хот-дог саме шампасньким, і нічим іншим. :-)
Різновидів хачапурі в “Шампанерії Х&Х” теж декілька. Є серед позицій і такі, які рекомендують брати на двох. Ціна позиції - приблизно 56-58 грн.
Ми брали по-аджарські з м"ясом. Ще брали хачапури-пеновані з куркою. От він виявися найсмачнішим, там було листкове тісто і смачна начинка.


Ще взяли по-мегрельськи, от він виявився несмачним. ( А потім зрозуміли чому - він був знизу підгорілий, і коли починав їсти той хачапурі, в роті з"являвся присмак горілої іжі.


Келих шампанського приносять з полуничкою, виглядає дуже симпатично. :-)
Усі офіціанти вміють відкривати шампанське - у декого це навіть написано на спині. :-)
У закладі немає бару і бармена, їхфункції виконують офіціанти. Вони ж готують коктейлі з шампанського. Горілкою у закладі не торгують принципово, в них написано - ми не продаємо горілку. :-)
У “Шампанерії Х&Х” - відкрита кухня, тому кожен відвідувач окрім того, що насолоджуватиметься улюбленою стравою, зможе стати учасником майстер-класу з приготування хачапурі.
У закладі є літній майданчик, ми вчора сиділи на вулиці. Так трохи ввечері стало прохолодно, хотілося зігрітися, вирішила попросити плед.
Діалог:

Дайте, будь-ласка плед!
Що?
У вас є пледи?
ПлеТи?
Дайте, будь-ласка, коцик!
А, добре, зараз!

Ще є десерти в меню, Рома замовив пана-котту, коштувала 28 грн, була дуже смачна.

Середній чек в “Шампанерії Х&Х” - 60 грн. От в нас на 4 чоловіки вийшло 330 грн.
Працює заклад до 2-ої ночі.
Коли нас розраховували, дівчина, в якої на футболці було написано - начальник, спитала чи все нам сподобалось. Ми їй сказали про горілий хачапурі і навіть показали його, бо не з"їли. ))
Вона перепросила. :-) Але, зазвичай в гарних ресторанах, таке блюдо потім не включають в рахунок. :-) Тут вирішили обійтися вибаченням. :-)
Ще одне мені не сподобалося, хоча можете звинуватити мене в упередженості. :-)
Вони використовують муку Хуторок. А я по своєму власному досвіді хлібопічки знаю, що на ній виходить найгірший хліб. А ще моя подружка, яка колись працювала в магазині, казала, що в Хуторці завжди розводиться міль. От така дрібничка. :-)))
Загалом, заклад непоганий, але оскільки це не перший заклад власника, є трохи недоліків. Дівчатка офіціантки не привітні і не говіркі. Щось порадити в них бажання не було. :-)
Улюбленим моїм ресторанчиком у Львові цей заклад навряд чи стане, але якщо хочеться випити шампанскього, да заїсти його хот-догом, то це саме сюди! :-)

ресторан, Львів кафе, шампанерія ХХ, шампанерия X&X, кафе, ресторан Львова

Previous post Next post
Up