riešutas

Jun 29, 2008 21:20

taigi, nepasakojau dar. PAGALIAU!!!! man išsirito drugys. nuo pirmo kurso pradėjau domėtis šiek tiek vikšrais, antrame kaip ir rinkti pradėjau. trečiame pasikankinau, ketvirtame tikėjausi, kad pamiršiu tuos drugius, vikšrus. todėl, kaip minėjau anksčiau kažkur - aš kankinau savo lėliukes ( http://anniemariex.livejournal.com/16242.html)
mama susinervino ir kažkurią dieną, anksčiau čia, ištraukė mano mini terariumą iš šaldytuvo. aš ramiai (net nepatikrinusi jų gyvybingumo!) sukišau lėliukes į savo mumijų dėžutę.
so, kažkurį čia vakarą ruošiausi miegoti IR! toj lentynoj, kur gyvena visi negyvi augintiniai prasidėjo krebždesys. nuoširdžiai, tai išsigandau. aišku, maždaug supratau kas ten. taigi, išsirito grožis šlapiais sparnais ir bejėgis. iškart sakau, kad labai išsigandau vieno - dėti jį į savo kolekciją ar paleisti?? visą naktį pasinervinus, nusprendžiau paleisti. taigi, tai įvyko ryte. kai jis ištiesė savo sparnelius ir tt. dar ryte pasimokėm skraidyti. aš kažkaip labai neiškalbinga šiandien, todėl įdedu 2 nuotraukas. pirma, kur jis naktį džiovinasi sparnus ant mano kompakatų, antra - ryte. aš labai laimiga, kad pagaliau pavyko tas stebuklas. užauginti drugelį.
beje, tai papilio machaon. Lietuvos raudonosios knygos gyventojas, vienas didžiausių iš Lietuvos dieninių drugių (ir gražiausių..)



 
gal dar kada į youtube įdėsiu ką pafilmavau

machaonas, vikšras, fotoreportažas, mokslai

Previous post Next post
Up