Riktig utmerket fiskesuppe

Jan 19, 2012 19:08

Forsøkte meg på hvit fiskesuppe for første gang i mitt liv, og er så fornøyd med resultatet at det nesten er litt ekkelt. Særlig tatt i betraktning at jeg improviserte hele oppskriften. Oppskrift under, mengeangivelsene er temmelig så-så og kan varieres i det uendelige. Jeg tror også det vil funke med andre grønnsaker, f.eks erter, asparges, persillerot, fennikel og så videre og så videre. Viktig bare å skjære dem smått nok så det ikke må kokes så lenge.

1/2 liten purre
1 gulrot
1/4 sellerirot
1 liten løk
2 vårløk (kan sløyfes)
1 rød chili
ca 300 g hvit fisk i biter (brosme, i dette tilfellet)
ca 100 g rød fisk i biter (laks, i dette tilfellet)
En neve rensede reker, helst ikke i lake (kan sløyfes)
1 liter vann
2 fiskebuljongterninger, eller en liter fiskekraft om du har
2 dl creme fraiche (kan sikkert byttes ut med seterrømme eller bare mer fløte)
1 dl matfløte
saft fra omtrent 1/4 sitron
dæsj hummerfond, hvis du har
3 sp mel

Skjær grønnsakene i biter. (Jeg liker best å skjære dem i strimler, bare fordi det ser litt mer restaurantaktig ut.) Fres løken i en real klatt smør til den blir blank. Strø på omtrent 3 sp mel og rør godt. Ha over vann og fiskebuljongterningene og rør til alt melet har løst seg opp (hvis du er redd for klumper, ha i vannet litt etter litt og rør mellom hver gang). Kok opp. Ha i resten av grønnsakene, unntatt vårløken. Tilsett creme fraiche og fløte og kok opp igjen. Rør til alt har løst seg opp og suppa virker jevn. Ha i fisken og la alt trekke til den er ferdig, 3-5 minutter. Smak til med salt, pepper og sitron. Legg vårløk og reker i serveringsboller og øs over suppe (dette kan du hoppe over, men det ble veldig godt, og den sprø vårløken ga litt ekstra tekstur). Yum!

food

Previous post Next post
Up