Коли м'яза сумує

Feb 20, 2019 22:46


Жила собі маленька мяза. Вона жила на спині, і хоч була маленькою, проте її душа була складною. Вона складалася з багатьох товстих і коротких ниток, які називаються волокна. Хоч ці нитки й були спрямовані в одному напрямку, не завжди вони працювали разом, інколи окремі волокна сперечалися між собою, вирішуючи хто має виконувати роботу, а хто - відпочивати. Тож м'яза була слабкою, хоча і мала окремі сильні волокна.

З часом маленька м'яза стала зовсім сумною, бо через постійні суперечки її волокна вже зовсім не могли ні про що домовитися. Вони стали жорсткими і ні на що не згодними. Душа у м'язи боліла, вона хотіла згорнутися клубочком і плакати. Згорнутися в неї не виходило, бо вона мусила триматися за кісточки з різних боків. Тому вона просто стала сильніше стягувати кістки одну до одної.

Хазяїн м'язи помітив що, в нього почала боліти спина і подумав, що треба потурбуватися про м'яза. Він пішов на массаж. Тепер чиїсь незнайомі пальці намагалися примусити мязу розгорнутися, а її волокна нарешті, якщо й не домовитися одне з одним, то хоча б всім разом розслабитися. У м'язи вже не було сил чинити опір, тому на деякий час вона розслаблялась. Проте, як тільки вона впевнювалась, що ті ворожі пальці не повернуться, вона знов починала згортатися, бо лад в її душі не наставав.



Хазяїн, в якого не виходило втамувати біль у спині, вирішив піти на йогу, щоб якось розрадити свою нещасну м'яза та і інші загалом. Хоча вони й не намагалися згорнутися, як маленька знайома нам м'яза, настрій в них теж був не дуже гарним. Поступово, волокна його м'язів стали краще домовлятися про роботу одне з одним. Через деякий час м'язи, які тепер часто наспівавали щось в душі, звернули увагу на свою все ще засмучену товарку.

Кожна м'яза, яка мала контакт з маленькою м’язою, намагалась взяти частину роботу на себе. Нарешті, волокна маленької м'язи отримали змогу трошки розслабитися і відразу розподілили між собою обов'язки. Маленька ромбовидна м'яза відчула, що може спертися на своїх товарок у важкій праці та розраховувати на їх підтримку в несподіваних ситуаціях. Вона також почала потроху мурликати собі під носа пісеньку, допомогаючи піднімати вгору хазяїна на турніку.

А ще вона зрозуміла, що сильна м'яза може подовжуватися і скорочуватися, твердіти і становитися дуже м'якою і піддатливою. Тільки так, змінюючись, вона може зберегти форму і силу, служити досягненню мети. Тільки так - через мінливість набувати форму.



йога, казки для дорослих

Previous post Next post
Up