May 27, 2013 20:12
Ділюсь рецептом салату. Легкий, весняний, як сказав тато: "Для травоїдних!")))
1 пучок салату (в оригіналі 1 суцвіття броколі)
1 банка кукурудзи
1 банка зелених оливок
насіння соняшнику
1 червоний перець
печериці мариновані
кукурудзяна олія (оливкова олія)
сир сулугуні
пучок петрушки
Перець порізати кубиками. Сир поділити на волокна. Салат рвемо руками (так зберігається більше корисних речовин). Якщо використовуємо замість салату броколі. то її потрібно відварити у підсоленій воді до 5 хвилин. З кукурудзи, грибів і оливок зливаємо маринад, якщо гриби великі - ріжемо навпіл. Порізати петрушку. Змішати всі інгредієнти. Заправити кукурудзяною олією. В оригінальному рецепті заправляють оливковою олією. Але мені більше подобається кукурудзяна, вона корисна і краще поєднається з соняшниковим насінням. Можна заправити і звичайною соняшниковою олією. Сиру сулугуні в рецепті не було. Але захотілось добавити його. Вийшло дуже смачно. Головне, пам"ятайте, якщо добавляєте сулугуні - не варто солити, сир і так солений. Прикрасити можна листочком м"яти або свіжим базиліком. Смачного!
смаколики