(no subject)

Oct 23, 2013 14:02

Знайшла в соцмережах пост про жіночі сумочки, ділюсь...
Багет (фр. багет), від французького слова «паличка».
Невелика сильно подовжена сумочка закругленої форми з ланцюжком або на тонкому ремінці для вечірніх виходів. Багет носять під пахвою або на плечі.


Бакет-бег (англ. bucket bag).
Сумка циліндричної форми вертикальної орієнтації, схожа на відерце.


Баррел-бег (англ. barrel bag).
Циліндрична сумка у формі барильця.


Дафл (англ. duffle).
Довгаста, часто округла «спортивна» сумка з двома ручками та ремінцем, носиться на плечі. Назва походить від голландського міста Дюффель, де випускалася тканина, з якої спочатку шилися пальто дафлкот і сумки дафлбег.


Флеп, флеп-бег (англ. flap - клапан).
Будь-яка сумочка з клапаном. Наприклад, Шанель 2,55, месенджер та ін.


Фреймд бег (англ. framed bag).
Сумочка, основа якої - жорсткий замок - рамка.


Хобо (англ. hobo).
Буквально «мандрівник», «волоцюга». Зазвичай велика або середніх розмірів сумка у формі півмісяця з довгим ремінцем, для того щоб носити її через плече - нагадує торби, з якими колись ходили мандрівники. Сумки хобо користуються особливою популярністю у зірок Голлівуду.


Месенджер (англ. messenger bag).
Буквально - сумка посильного. Прямокутна сумка «через плече» із широким ременем, як правило, з великим клапаном на застібці, пряжці або «липучці». Нерідко такі сумки самого простого покрою з різною символікою роздають на бізнес- заходах і виставках. Останнім часом дуже популярні, оскільки в них зручно переносити ноутбуки.


Мінодьер (фр. La Minaudiere).
Театральна, вечірня маленька сумочка без ручок, «косметичка» - нерідко металева сумочка для косметики.


Садл бег (англ. saddle bag)
Спочатку - сумка, кріпиться до сідла під час поїздок верхи, пізніше сумки для мотоциклів та велосипедів. Іноді так називають дамські сумочки в стилі «кантрі», стилізовані під кінні сідельні сумки. У таких сумок округла нижня частина, клапан, одна або кілька ремінних застібок на пряжці, лямка через плече. Відома також сумочка - сідло від Dior, створена Дж. Гальяно.


Сетчел (англ. satchel)
Буквально: сумка для книг, яку носять на плечі. Колись сумки сетчел використовувалися книгопродавцями для перенесення товару. Містка сумка з довгим ремінцем і плоским дном, часто з ручками з боків, схожа на портфель або валізка на ремені.


Шоппер - бег, шоппер , шоппер стайл бег (англ. shopper bag, shopper style bag)
Містка відкрита прямокутна сумка простої конструкції з двома ручками, як правило, з м'якої тканини, зручна як для походів по магазинах, так і для недільних поїздок за місто на пікнік. У складеному стані вона не займає місця, а розгорнута сама може вмістити безліч покупок або корисних речей.


Тоут (англ. tote)
Буквально «переноска». Велика відкрита сумка з двома ручками середньої довжини, пришитими зверху з кожного боку. Класичний тоут виготовлений з тканини, з шкіряними дном і ручками. Будь-яка відкрита сумка з двома ручками великої довжини, яку можна носити і в руці та на плечі.

Previous post Next post
Up