Говерла

May 12, 2018 10:31

9 травня вперше в житті піднявся на Говерлу. Зробив це з метою потренуватися перед сходженням на Ньїрагонго в рамках Великої Африканської експедиції. Попри великі складності (сніг, стрімкий і слизький підйом, дощ і сильний вітер) сходження виявилося успішним. Підйом до вершини від турбаза "Заросляк" зайняв 2 год. 20 хв. А ось з погодою не пощастило ( Read more... )

Карпати, Говерла

Leave a comment

olga_kulaj August 21 2018, 16:23:30 UTC
То нам далеко. Дочка в Торуні була з тиждень тому у відрядженні, сподобалось місто. А в Лодзі теж була у відрядження, сказала, що страшенно депресивне місто, наче й не Польща.
Ми їздили в межах 100 км, і наїздили багато цікавого. Вистачить на всю осінь пости писати. На дачі найтерміновіші роботи закінчуються, внучка вчора полетіла у Варшаву, сезон консервації на фініші, так що, скоро почну.
20 км від Варшави - Констанцін, з Тенжнею Соланковою (соляна градирня з соляним фонтаном, для інгаляції), це все в гарному парку, що переходить в дику природу. Констанцін цікавий віллами кінця 19- початку 20 ст. Там є одна, до якої вели вказівники, ми не встигли (з двома малятами, одне з яких грудне, багато не навстигаєш :) ), але потім бачила її в інеті - дуже гарна, фактично невеличкий палац-музей. Знайду назву, коли буду пост робити.
Потім 7 днів підряд ми з чоловіком їздили в термальні басейни в Мщонуві, 48 км, а звідти 20-45 км до інших цікавих місць. По дорозі від Варшави, не доїжджаючи менше 15 км до Мщонува - парк і палац в Радзейовичах.
далі - м. Лович, с.Сромов з музеєм Бжозовських (це просто чудово) і місто Жирардув - польська столиця льону. З цих місць в мене у Фейсбуці є по 1-2 фото.
Не побували в тих краях в Скерневіце - це там вивели сорт яблук макінтош, і взагалі, місцевість славиться яблучними садами.
Приблизно в тому ж напрямку, але іншою трасою - Нєборув з парком і палацом, і Аркадія з парком і старовинною імітацією античності.
А ще зовсім в пригороді Варшави, Повсіні,(по дорозі на Констанцін) є ботанічний сад Академії наук, а в самому Повсіні - парк культури, в якому дочка була з молодшенькою вже після нашого від"їзду, сказала, що там найкращий дитячий майданчик з усіх, що вона бачила у Варшаві.

Reply


Leave a comment

Up