Індонезія - країна вогнедишних гір

May 20, 2017 14:17


9 вулканів, 10 перельотів, понад 20 тис. кілометрів, +5 країн в скарбничку, майже два тижні без нормального сну, але найяскравіші враження за все життя. Такий підсумок найдовшої, найскладнішої і, без перебільшення, найцікавішої подорожі з моменту початку мого захоплення мандрами. Індонезією і вулканами я цікавився з першого класу школи. Вже тоді я знав напам'ять назви понад сотні вулканів, більшість з яких, звичайно, знаходиться в Індонезії. Серед усіх вулканів був і улюблений - Мерапі, який височіє в центрі острова Ява. Він з дитинства вабив мене своїм струнким класичним силуетом і надмірною активністю (вулкан вважається одним з найнебезпечніших і найактивніших у світі). Я знав, що ця зустріч колись відбудеться попри все.



Маршрут вийшов такий: Київ - Дубай - Доха - Куала-Лумпур - Сурабая - Проболінгго - Цеморо Лаванг - Національний парк Бромо-Тенггер-Семеру - Джок'якарта - вулкан Мерапі - Боробудур - Прамбанан - вулкани Субінг і Сіндоро - плато Дієнг - Сингапур - Куала-Лумпур - Доха - Дубаї - Київ

Індонезія - нереально цікава і позитивна країна. Крім активних вулканів, Індонезія - це ще фантастична тропічна та екваторіальна природа з джунглями, це - світові шедеври буддистської та індуїстської культової архітектури, це - автентичні і охайні міста, містечка і села з різнокольоровими будиночками від черепичним дахом, це - східна їжа, яку ви спочатку не зможете їсти із-за її гостроти, а потім не зможете без неї жити. А ще - мегапозитивні, щирі і добрі люди, які немов діти будуть раді самому факту вашої появи в їхній країні.

Читати і дивитися далі

Сингапур, Азія, Малайзія, Індонезія, ОАЕ, вулкани, Катар

Previous post Next post
Up