Ришнов

Dec 22, 2014 19:33

Ришнов (Râşnov) - трансільванське містечко, розташоване на півшляху між Брашовим і Браном - замком Дракули. Добиратися треба так само, як і до Брану - з автостанції №2 на півночі Брашова. Ришнов відомий фортецею хрестоносців, розташована на горі над симпатичним містечком з саксонськими будиночками, двома стародавніми церквами і красивою природою.


Ришнов, як і багато міст Трансільванії, був заснований німецькими переселенцями і знаходиться на торгівельному шляху, що сполучає Валахію і Трансільванію. Фортеця в Ришнові була побудована лицарями Тевтонського ордену в 1215 році, які на той час правили Бурценландом. Але місто разом із замком згадується лише у документах 1331 року. За весь час існування фортеця була захоплена тільки один раз - приблизно в 1600 році Габріелем Баториєм.




Фортечні стіни у формі багатокутника, досягали висоти 5 метрів. Зі східного і північно-західного боків стіни укріплень були подвійними. У фортеці було 9 веж, 2 бастіони і підйомний міст. Зараз фортеця відновлена і відкрита для відвідування.




Фортеця відрізнялася від більшості аналогічних споруд і замків тим, що її призначення - бути притулком для простих людей під час довготривалих облог. На території фортеці було щонайменше 30 будинків, школа, каплиця та інші споруди, більш характерні для звичайного села.






Існує легенда, пов'язана з фортецею. Під час однієї особливо довгої облоги, жителям міста дуже бракувало води. Тоді двох турецьких полонених, захоплених раніше, змусили рити колодязь в центрі міста. Їм обіцяли дарувати свободу, як тільки завдання буде виконано. Згідно з легендою, робота зайняла 17 років, але потім полонених все одно убили.




Фортеця Rasnov була відновлена зусиллями одного італійця, який до безтями закохався в Румунію. Сьогодні туристи мають нагоду піднятися на одну з уцілілих башт фортеці, звідки відкривається приголомшливий вид на природу Трансільванії і на саме місто Ришнов, розташоване біля підніжжя гори.






В самому містечку варто оглянути стару євангелістську церкву 13 століття:


Варто погуляти містом, щоб оглянути стару саксонську забудову:









замки, Ришнов, Трансильванія

Previous post Next post
Up