Depeche Mode, Київ 29.06.2013: повернення до життя

Jul 01, 2013 11:54



Мій 7-й концерт Depeche Mode став найяскравішим дійством у моєму житті. Останнє турне 2009 - 2010 років, коли київський концерт можна було назвати не інакше, як словами Кернеса - «постная х$#ня», для мене став похороном улюбленого гурту. Після цього ні я, ні напевно, більшість старих фанатів не сподівалися, що музиканти повернуться до рівня шоу початку 90-х, а в Києві на їхній концерт збереться майже стільки ж фанатів, як на знаменитий «101» у 1988 році.

Київське шоу мало лише суцільні плюси. На повну викладалися не лише Дейв з Мартіном, але й публіка. Давно не бачив такого, щоб весь стадіон біснувався з першої пісні і до останньої. Вже з початком першого треку “Welcome To My World” народ, піднявши руки до гори, майже не опускав їх. Пісні горланили майже всі, при чому кричали так, що заглушали співи Дейва і Мартіна.

А співати було що: сет-ліст концерту був підібраний якщо не ідеальним чином, то досить грамотно і нестандартно. Звичайно, були і заїжджені хіти на шталт ETS, PJ та NLMDA, якій найбільш позитивно сприймалися публікою. Але мене більш радували пісні-сюрпризи, які зазвичай або не виконуються, або виконуються раз на 10-15 років: Black Celebration, Barrel Of a Gun, Higher Love, Halo, Just Can’t Get Enough. Але апогеєм шоу стала “But Not Tonight” у виконанні Мартіна - пісня, яка для мене є символом Depeche Mode 80-х років, і яка жодного разу не виконувалася на концертах.

Дейв, нарешті, повернувся до своєї активної «фірмової» поведінки під час виступу: емоційні рухи, бігання по сцені, з мікрофонної стойкою, крутіння, вертіння задницею. Мартін також викладався на всі 100. Були видно, як вперше за декілька років вони самі реально тащилися від шоу. Було таке враження, що це вони прийшли отримувати задоволення від нас, а не ми від них. У підсумку були задоволенні всі.

Сет-ліст:
1. Welcome to My World
2. Angel
3. Walking in My Shoes
4. Precious
5. Black Celebration
6. Policy of Truth
7. Should Be Higher
8. Barrel of a Gun
9. Higher Love (Sung by Martin)
10. But Not Tonight (Acoustic; Sung by Martin)
11. Heaven
12. Soothe My Soul
13. A Pain That I'm Used To ('Jacques Lu Cont's Remix' version)
14. A Question of Time
15. Secret to the End
16. Enjoy the Silence
17. Personal Jesus
18. Goodbye
19. Home (Acoustic)
20. Halo ('Goldfrapp Remix' version)
21. Just Can't Get Enough
22. I Feel You
23. Never Let Me Down Again

концерты, depeche mode

Previous post Next post
Up