Венеція навиворіт

Sep 25, 2012 12:53

Остання частина розповіді про Венецію буде присвячена Венеції не туристичній. Вже в перші години подорожі місто розумієш особливості міста: вулиці, що ведуть з П’яцца Рома через міст Риальто до площі Сан-Марко настілки забиті туристами, що вже за декілька хвилин розумієш, що втомився і хочеться на якійсь незаселений острів. Дивно, але такі місця в Венеції є. Більш того, їх багато, їх - 80 відсотків території міста. Варто лише повернути вбік і пройти 100 метрів. Майже гарантовано, що ви - єдиний турист навколо.


А знайомство з не туристичною Венецією розпочнемо з району, що знаходиться зовсім поруч з воротами міста - площею Piazzale Roma. Площа - тотальний муравейник. На неї прибувають всі, хто їде в Венецію. Тут - тисячі людей, але варто сотню метрів на південних захід від площі, і ви опиняєтесь у іншому світі, якій, здається, не має до традиційної Венеції жодного відношення.


На вигляд прекрасний комплекс, що нагадує фортецю - це діюча венеціанська в’язниця. Тюрма розташована в будинку колишнього монастиря. До неї примикає церква Санта-Марія-Маджоре.


Тут виможете годинами насолоджуватися самотністю: навколо - ні душі. А ще, можете дешево поїсти - ви в студентському районі, який, здається, ніколи не бачив туриста. Навколо вас - традиційні венеціанські канали, а от замість шикарних венеціанських палаццо - будинки трохи іншої архітектури:


Поблукавши вуличками цього району, можна знайти гарну старовинну церкву Сан-Ніколо:


Те, що ви - в Венеції, нагадують лише канали:


Незабаром вийдемо на набережну. Дивлячись на будинку на острові Джудекка, відчуваєм себе, як у Стокгольмі:


Час прогулятися вуличками міста. Як не дивно, не всі з них виконують роль звичних венеціанських каналів. Є і звичайні вулиці. Але всі вони принципово є пішохідними:




Деякі з них - дуже вузькі. Тут із трудом можна розминутися двом людям:


В провулках дуже часто можна знайти щось цікаве:




На вулицях і площах, як і на Гранд-каналі, є багато традиційних венеціанських палаццо. Звичайно, вони не таки фешенебельні, як на головній водній вулиці міста:




Але трапляються дуже і дуже симпатичні:






Так виглядають звичайні венеціанські кампо (площі):






Але ж Венеція - це, передусім, вода. Тому наступна частина розповіді повністю присвячена каналам і маленьким канальцям. Дивимося, без коментарів:


























Майже Одеса, тільки з каналами:


Роль фруктових та овочевих кіосків часто відіграють лодки:


А остання частина фото розповіді буде привчена морю. Морем (а точніше, морськими островами), Венеція оточена з усіх боків.


Будинок морської митниці на східному кінчику острова Дорсодуро:


Поруч - хлопець. Хоч він і не пісающий, як в Брюсселі, але піся імєєцца:


Гігантський корабель з туристами намагається причалити біля площі Сан-Марко:


А тут ви опинитесь, якщо вас занесе бродити на північний схід від основних туристичних речей Венеції. Тут море - майже відкрите:


Як і в інших містах, в Венецію люди також помирають, і їх також треба десь ховати. Роль міського кладовища виконує острів Смерті:


На цій оптимістичній ноті ми закінчимо подорож Венецією. На черзі - інші італійські міста і містечка!

Дивіться також:
Венеція: Сан-Марко і палац дожів
Венеція: Гранд-канал та венеціанські палаццо
Венеція: храми

Венеція, церкви, море, Італія, палаци

Previous post Next post
Up