Jul 08, 2010 18:02
A mai gyors gyöngyszem: fűszeres tejfölös csirkecomb wokban
Hozzávalók:
fejenként 1 csirkecomb kifilézve
hagyma
tejföl
fűszerolaj:
olíva olaj
bors
rozmaring
oregánó
majoranna
fokhagyma (sok)
kakukkfű
A fűszerolajat érdemes egyben, akár befőttes üvegben megcsinálni és a polcon vagy hűtőben tárolni, bármihez (salátákhoz, szószokhoz, húsokhoz, stb..) felhasználható. Ilyenkor is jól jönnek az összeért ízek :-)
Amíg a husit megcsinálom, a rizst bedobom a mikróba. (forralok leveskockás vizet, amit ráöntök a jénaiban enyhén megmelegített száraz rizsre, majd kis sóval megszórom, és úgy kb 15 percre mikróba teszem)
Hagymát felkockázom, kevés fűszerolajon (csak a leszűrt olaj) wokban megfuttatom. A fűszerolajból csirkecombonként 2-3 fej fokhagymát kiszedek és felkockázom. A combokat is kb 1 cm-es kockákra vágom. Amikor a hagyma megpirult, rádobom a csirkecombokat és a fokhagymát, megsózom, majd addig sütögetem amíg a közepe is átfehéredik. Ez nem több negyed óránál. Ha ez kész, combonként egy jóóóó púpos evőkanál tejföllel összekeverem. Önthetek hozzá kb fél deci vizet, és jól összeforralom. A rizs ezalatt elkészül.
Jó tanácsok:
- fűszerolaj mindig legyen otthon :-)
- én szeretem összekeverve a rizst és a szószt, kicsit rizottó jellegű lesz, de ízlések és pofonok, aki szeretné külön is ráöntheti :P
- biztos jó csirkemellből is, de a comb nem olyan száraz :P
- ha nincs összeért ízű fűszerolajunk, akkor külön is megfűszerezhetjük a husit
- ha előre kb fél órára bepácoljuk az olajba a husit, még finomabb, intenzívebb ízű lesz
Jó étvágyat mindenkinek :-)
recept: sós,
recept: husis