Asiliukas daržininkas eina pasivaikščioti

May 19, 2020 13:21


Kol gerai neįsižiūri, lysvėse piktžolių ir nematai:D Tad kai jau daugmaž viskas užsėta, užsodinta ir kai kas netgi neblogai auga...



...kad ir tokiam kūrybiniam balagane, galima eiti ir pasivaikščioti. Aplink sodus vaikščioti nelabai smagu, nes daug sodinių ir net ne sodinių šiukšlių... Na, ir dar prie mūsų miškas pats nelabai mielas. Bet paėjau kiek toliau ir radau neblogą kirtimą, jau gražiai apaugusį žoliniais augalais. Dar trys savaitės ir ne visur prasibrausi - dilgėlės stiebiasi. O net ir nepikti augalai, jei labai lapuoti, užklečia žemę: nežinai, ar koją pastatysi ant kieto grunto, ar į šakų krūvą, ar į balą.





Pakeliui - dar žydintis svarainis. Įdomu, kad žiedai raudoni. Mūsiškis oranžinis. Jau nužydi. Man jie gražesni už kokius rododendrus:) Galėtų būti auginami mieste kaip dekoratyvinės gyvatvorės, bet va ką su vaisiais daryti, jų primezga visados.



O šis dantytukas - plukės vaisius. Tik nepasakysiu, kurios.









Už gamtai kol kas palikto kirtimo - jaunuolynas. Nenuėjau patikrinti, kokius sodinukus saugo, palikau ateičiai.





Beje, grįžtant į sodą - labiausiai kol kas želia mano „gamtinė pieva“. Nepalyginsi su kultūrinių augalų lysvėmis:] Dauguma augalų išdygę pernai pavasarį, šiemet jau gerai įsitvirtinę. Kažko pabarsčiau ir šį pavasarį, kas išgyvens, tas išgyvens.



Rimčiausiai atrodo dvimetės nakvišos (lapai kaip salotų) - pernai auginosi storą šaknį, šiemet turi išleisti žiedynstiebius su geltonais žiedais. Kvepia, mėgstamas vabzdžių augalas. Dobilai, kitokie dobilai, visokie dobilai, kraujažolės, viena kita veronika, bitkrėslė, bobramuniai; labai tikiuosi, kad prasibraus dirvinių buožainių. Jas labai mėgsta kamanės, bitės, drugeliai. Užsikaifuoja ant jų - pasirodo, ten yra kažkokių svaiginančių medžiagų:D, tada labai patogu fotografuoti. Beje, tikrąjį pavasarį žada tik birželį. Tad dar pakentėkim:)

gamta, sodas

Previous post Next post
Up